DODIK PREDVIĐA: Incko će opet lagati o Srpskoj u UN

Autor: Tanjug

Svet

05.05.2018

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da očekuje da će visoki predstavnik u BiH Valentin Incko na sednici Saveta bezbednosti UN , koja bi trebalo da se održi sledeće nedelje, izneti netačne informacije i optužiti Srpsku za stanje u BiH.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

- Incko će opet izmišljati priče i dostavljati netačne podatke, umesto da se okrenuo pitanju tajnog naoružavanja koje vrše u Federaciji BiH. Izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića i premijera BiH Fadila Novalića u tom pogledu su nedvosmisleno jasne i upućuju na to da se oni naoružavaju i tajno skladište oružje - rekao je Dodik nakon sastanka sa premijerkom Srpske Željkom Cvijanović, ministrima u Vladi i predstavnicima iz RS u institucijama BiH. 

Dodik je kazao da je "prema dostupnim medijskim izveštajima, jasno da Incko o tome ništa neće govoriti u svom izveštaju SB UN", kao i da on "pokušava da ponovo svu ljagu i laž plasira prema Republici Srpskoj", prenosi sarajevska N1 televizija. 

On je podsetio da je zahtev RS bio da entitetske vlade naprave zajedničku komisiju kako bi se utvrdila istina o ovom pitanju, i da je RS spremna da ta komisija pregleda sve lokacije u Republici Srpskoj, ali da za takvo nešto nema reakcije. 

- Pre neki dan sam ponovo rekao da smo spremni da to čak bude i međunarodna komisija koja će uključivati i Srbiju i Rusiju, da to mogu da budu zemlje EU pa čak i SAD sa lokalnim predstavnicima, ali ni na to nema odgovora - rekao je Dodik. 


Govoreći o izbornom zakonu BiH, Dodik je rekao da RS nije učesnik ni u kakvim razgovorima u vezi sa izradom njegovih izmena.

- Namerno je neko ko to kreira izbegao učešće predstavnika političkih partija iz Republike Srpske, jer se navodno nas ne tiče pitanje u vezi sa konstitutivnošću naroda u BiH - rekao je Dodik. 

Prema njegovim rečima, sastanci o izmenama Izbornog zakona BiH održavaju se u formatu dva ambasadora - SAD i EU, sa predstavnicima političkih partija iz BiH, iako je za pitanje Doma naroda BiH, koje je jedno od ključnih, zainteresovana i Republika Srpska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading