MAĐARSKA REKLA "NE" EVROPI: Budimpešta odbila da Deklaraciju o migraciji

Autor: Tanjug

Svet

02.05.2018

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarska je danas odbila da rafitikuje Deklaraciju o migraciji usvojenu na Evropsko-afričkoj ministarskoj konferenciji u Marakešu, izjavio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

RepublikaFoto: youtube.com/BBC HARDtalk
Peter Sijarto

On je rekao da je ta deklaracija "izuzetno promigrantska" i da "nije u skladu sa interesima Mađarske".

Sijarto je upozorio da će ova deklaracija doprineti daljem podsticanju migracije i stvoriti nove migrantske rute umesto da se fokusira na to kako zajednicki zaustaviti migraciju.

Prema njegovim rečima, afričke zemlje vide migracije kao motor ekonomskog rasta, temelj globalnog prosperiteta i proces koji bi trebalo da se organizuje, a ne zaustavi. 

Evropske zemlje, kako je naveo, počele su takođe da usvajaju ovu poziciju odustajući od interesa svojih građana i ignorišući bezbednosne rizike migracije, prenosi MTI.

- Nećemo biti saučesnici u ovome i čvrsto ćemo osporiti evropsku nameru da promeni sastav populacije na evropskom kontinentu - rekao je Sijarto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading