PRAVOSUĐE U BIH JE FARSA: Dodik zgrožen puštanjem Dudakovića

Autor: Tanjug

Svet

29.04.2018

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da puštanje Atifa Dudakovića na slobodu pokazuje kolika je farsa pravosuđe u BiH.

RepublikaFoto: Tanjug
Pravo u centar: Milorad Dodik

Dodik je to rekao povodom odluke suda BIH da ratnog komanadnta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atif Dudakovića i još 12 pripadnika tog korpusa, pusti da se brane sa slobode, prenosi RTRS.

- Ovo najbolje pokazuje kolika je farsa pravasuđe na nivou BiH i BiH u celini. Za egzaktne i potvrđene dokaze, Sud BiH nije smeo da presudi, jer se boji muslimanske javnosti i bio bi izložen strašnim pritiscima - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Dudaković je nakon hapšenja doveden pred Sud gde mu je dozvoljeno da drži politički skup, što je značilo da će odmah biti i pušten na slobodu.

Dodik je ocenio da je sasvim drugi slučaj kada su Srbi hapšeni u vezi sa ratnim zločinima i dovođeni u ponižavajućem okolnostima, a sa Dudakovićem je bilo sasvim suprotno.

- Jasno je da su pravosudni organi BiH pod stalnim pritiskom i uticajem bošnjačkih političkih i verskih elita, te da kompromitujući tužioce i sudije koji rade na ovakvim predmetima obično izdejstvuju ili oslobađajuću presudu ili neprocesuiranje - rekao je Dodik.


Kako je kazao, ovom odlukom Sud BiH je potvrdio ono što je rekao kada je Dudaković uhapšen - da nije optimista, jer im je bilo potrebno čak 12 godina da ga identifikuju na video-snimku, kao i da je to jasna poruka Srbima i Republici Srpskoj i još jedan dokaz zašto ne postoji poverenje u pravosuđe na nivou BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading