SKANDALOZNA ODLUKA SUDA U BIH: Bez pritvora za Dudakovića

Autor: Tanjug

Svet

29.04.2018

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud BiH odbio je danas predlog Tužilaštva za određivanje jednomesečnog pritvora bivšeg komandanta Petog korupusa tzv. Armije BiH Atifu Dudakoviću.

RepublikaFoto: youtube.com/ Bosnian Kingdom
Neće odgovarati: Atif Dudaković

To znači da će on večeras biti pušten da se brani sa slobode, saopštio je Dudakovićev advokat Asim Crnalić, prenosi RTRS.

Prema pisanju medija u BiH, i ostalih 12 uhapšenih biće pušteni na slobodu, uz mere zabrane.

Sud BiH odredio je osumnjičenima u predmetu "Atif Dudaković i drugi" mere zabrane za vrijeme trajanja suđenja, potvrđeno je za Klix.ba.

- Još uvek nije poznato o kojim merama zabrane je reč, a najverovatnije se radi o zabrani međusobnog komuniciranja i zabrani komuniciranja sa ispitanim svedocima - rekla je Nihada Buturović, jedna od advokata osumnjičenih.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mere zabrane, može im se odrediti mera pritvora.

Državno tužilaštvo BIH zatražilo je pritvor za Dudakovića i još 12 bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima i sledbenicima Fikreta Abdića, saopšteno je juče iz Tužilaštva.


Dudaković je uhapšen u petak u Bihaću, a na prvom pojavljivanju pred državnim tužiocem nije se izjasnio i tražio je dodatno vreme za odgovor o krivvici za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima i pripadnicima jedinica Fikreta Abdića tokom 1994. i 1995. godine.

Državno tužilaštvo saopštilo je ranije da se Atif Dudaković tereti zbog ubistva više stotina civila i ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti tokom rata 1995. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading