ODBIJA DA ZABRANI SKUP U BLAJBURGU! Kurc uz ustaše: To je crkvena manifestacija

Autor:

Svet

25.04.2018

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komemoracija u Blajburgu je crkvena manifestacija na privatnom imanju, tvrdi austrijski kancelar Sebastijan Kurc, koji odbija da zabrani reklamiranje ustaštva na teritoriji svoje zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/O. Toskić
Ovo mu nije trebalo: Sebastijan Kurc

Ovo je ujedno i njegov odgovor na buru koju su u javnosti proteklih dana podigli predstavnici više austrijskih stranaka i organizacija kritikujući tradicionalno majsko održavanje komemoracije u Blajburgu. Prema njihovom mišljenju, reč je o najvećem okupljanju nacista i fašista u Evropi, ali njihov stav, nažalost, ne deli i kancelar Kurc.

- Taj skup je crkvena manifestacija. Nije na vladi niti predsedniku pokrajine, a ni pokrajinskoj vladi da odlučuje da li će se taj skup održati - tvrdi Kurc. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Miki

27.04.2018 10:49

ZA DOM SPREMNI SA AUSTRIJOM

Odgovori 30 3
Nehaj

10.05.2018 09:43

Biće mala banjalučanka supruga šefa Kurtzove partije ne sluša više ?

Tihomir

13.05.2018 12:11

Ja sam bio jučer na Bleiburškom polju,nema rijeći o ikakovim ustašama oko toga dižu halabuku i histeriju djeca i unuci onih koji su počinili taj stravićni zločin.