KORAK NAPRED, PA DVA NAZAD: Pupovac prokomentarisao Šešeljev gest

Autor: Tanjug

Svet

18.04.2018

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpskog nacionalnog veća i poslanik u Saboru Milorad Pupovac smatra da će današnji incident u Beogradu naneti štetu Srbiji i srpsko-hrvatskim odnosima.

RepublikaFoto: Tanjug
Prokomentarisao Šešeljev ispad: Milorad Pupovac

- Svi smo bili u tom trenutku u predvorju Skupštine i razgledali smo simbole bivše zajedničke držve. Nismo videli to što se događalo sa zastavom, ali smo čuli što je Šešelj dobacio prema delegaciji. To su bile uvrede koje su takve da ih ne želim ponavljati - rekao je Pupovac za hrvatske Novosti, glasilo SNV.

On je izrazio žaljenje što je došlo do prekida posete hrvatske delegacije Beogradu u kojoj je i on danas bio. 

- Poseta je krenula u dobroj veri i atmosferi. Ovaj incident skrnavljenja nacionalne zastave nije se smeo dogoditi. To je šteta za Srbiju, za hrvatsko-srpske odnose i za jedan dobro zapoceti posao, s dobrim namerama i još boljim ciljevima. Nažalost, idemo korak napred, pa dva nazad - zaključio je Pupovac.

On je u postu na svom Fejsbuku zapitao "zar nije bilo dovoljno gaženja ljudskog dostojanstva i nacionalnih osećaja u odnosima između Hrvata i Srba?" 

- Zar ne vidimo da je bezumno da se uzajamno gazimo dok nam je nad glavom čizma koja nas i jedne i druge može zgaziti? Zar nije vreme za uspravne Hrvate i Srbe i njihove uspravne zastave u zajednici ravnopravnih i prosperitet tih evropskih naroda? - napisao je Pupovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading