ORBAN: Neodgovorna politika EU prema migrantima ugrožava Jevreje

Autor: Tanjug

Svet

16.04.2018

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kabinet mađarskog premijera Viktora Orbana saopštio je danas da je "neodgovorna migraciona politika" Evropske unije raspirila versku netoleranciju u zapadnoj Evropi, koja, kako se navodi, preti Jevrejima u tom delu svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Orban

- Postoji samo jedan način da se suprotstavimo zabrinjavajućem jačanju antisemitizma... Evropa mora da se vrati svojim vrednostima koje vuku korene iz jevrejsko-hrišćanskih vrednosti - navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Saopštenje je izdato nedelju dana nakon Orbanovog reizbora, koji mu je doneo treći mandat zaredom posle žestoke antiimigracione kampanje, u kojoj je oštro kritikovao američkog tajkuna mađarskog porekla, inače Jevrejina Džordža Soroša, zbog promovisanja liberalnih vrednosti otvorenih vrata u Mađarskoj i drugde u središnjoj i istočnoj Evropi, napominje britanska agencija.

- Verska netolerancija koja ugrožava Evropu - a što je direktna posledica neodgovorne migracione politike Brisela - prevedena je u nasilje bez presedana na zapadnoj polovini kontinenta - zaključuje se u saopštenju Orbanovog kabineta.


Orban je više puta obećao nultu toleranciju prema antisemitizmu, ali su neki njegovi komentari prošle godine razgnevili mađarske Jevreje, podseća Rojters.

Britanska agencija navodi i da se ovaj desničarski premijer predstavlja kao spasitelj mađarskog suvereniteta i hrišćanskih vrednosti, a protiv onog što naziva "invazijom" muslimanskih imigranata, dok njegov kabinet, povodom obeležavanja Dana sećanja na holokaust u Mađarskoj, ponavlja oštre kritike u pogledu migracione politike EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading