PREDSEDNIČKI KANDIDAT MARKO MILAČIĆ: Ekonomija da počiva na proizvodnji

Autor: Tanjug

Svet

13.04.2018

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednički kandidat opozicione crnogorske Prave Crne Gore Marko Milačić izjavio je večeras da je potrebno da se ta zemlja okrene sopstvenom ekonomskom razvoju jer, kako smatra, "pogubni neoliberalni koncept" ne vodi nikuda, i samo povećava, kaže, ionako ogroman spoljnotrgovinski deficit.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Marš HD Valjevo
Marko Milačić

- Moramo se okrenuti domaćim faktorima razvoja i poštovati koncept zasnovan na proizvodnji. Potrebno je osigurati investicije i sa Istoka, ne samo sa Zapada, otvoriti tržište i za ulagače iz Rusije i Kine - kazao je Milačić, gostujući na Javnom servisu Crne Gore.

On je optužio Draginju Vuksanović, kandidata SDP-a na izborima, da je licemerno da u kampanji priča o "otuđenim partijskim elitama" vladajućih struktura, kada je upravo njena partija, smatra Milačić, svojim dvadesetogodišnjim učešćem u vlasti zajedno sa DPS-om, odlučujuće doprinela stvaranju tih istih otuđenih partijskih elita.

Osvrćući se na aspekt bezbednosti i sve učestalije okršaje kriminalnih grupa na ulicama crnogorskih gradova, Milačić je kazao:

- Ðukanović i ekipa na vlasti stvorili su duboko kriminalizovano društvo, pa ono što se dešava u vrhu vlasti se piramidalno spušta na ulice. Važno je da nova generacija mladih političara objavi rat kriminalu - istakao je Milačić, koji je dodao da je to pitanje direktno povezano sa "nesmenjivošću vlasti".

Kampanja za izbore za predsednika CG ulazi u sam finiš, a predizborna ćutnja startuje u ponoć.

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani u nedelju, 15. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading