NESTANAK STRUJE NAPRAVIO POTPUNI HAOS U REGIONU! U nekim bolnicama ne rade agregati: "Otpustite što više bolesnika!"

Autor:

Svet

21.06.2024

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz bolnica otpuštaju pacijente kako bi rasteretili ove ustanove, dok ne dođe do stabilizacije snabedavanja električnom energijom.

NESTANAK STRUJE NAPRAVIO POTPUNI HAOS U REGIONU! U nekim bolnicama ne rade agregati: "Otpustite što više bolesnika!"

Foto: shutterstock

Direktor Bolnice "Sveti Vračevi" Mikajlo Lazić pozvao je sve zaposlene da preduzmu vanredne mere.

Nestanak struje danas je izazvao haos u bijeljinskoj bolnici s obzirom na to da nije imala ispravan agregat, objavio je RTVBN.

Direktor Bolnice "Sveti Vračevi" Mikajlo Lazić pozvao je sve zaposlene da preduzmu vanredne mjere, da neke blaže pacijente pošalju kućama, te da prilagode rad bolnice novonastalim uslovima.

- Zbog nestanka struje u celom regionu preduzete su mere za stabilizaciju rada bolnice. Napravite spisak otpusta bolesnika koji mogu ići kući kako bi se rasteretila bolnica. Otpustite što više, ostavite samo koje morate. Haos nam je. Otpust se planira večeras ili sutra - rekao dr. Lazić svim načelnicima odeljenja bijeljinske bolnice, prenosi Avaz.

Podsetimo, rukovodioc službe za operativno upravljanje elektro-engergetskog sistema Elektroprivrede Republike Srpske Jefto Ninković rekao je danas da je energetski sistem u BiH u potpunosti vraćen u funkciju i da su svi potrošači vraćeni na napajanje.

- Danas u 12.21 došlo je do raspada električnog sistema BiH i nekih okolnih sistema. Kasnije se pokazalo da je to Crna Gora, deo Hrvatske i deo Albanije. Odmah po ispadu, nezavisni operator sistema, pokrenuo je sa ostalim operatorima, susednim, povratak mreže i povratak agregata u pogon. Za sada se ne zna uzrok, zbog čega se desio ispad, to će biti naknadnim analizama utvrđeno - objasnio je Ninković i dodao da za okolne elektroprivrede još nema informacije.

Kada je reč o termoelektrani Gacko, istakao je da je izlazak iz pogona te elektrane, koji se desio jutros u 6.25, prouzrokovan kvarom na elektronapojnoj pumpi i najavio da bi planirani povratak elektrane na mrežu trebalo da se dogodi večeras do 21.00.

Ninković je napomenuo da nema prijavljenih kvarova na energetskim objektima i na objektima koji su na mreži.

- Da su pretrpeli neku štetu - nisu. Niko još nije prijavio neke kvarove. Još se ne zna, ali najverovatnije ne bi trebalo da bude nekih posledica - zaključio je Ninković.

Bez struje su danas ostali Crna Gora, BiH, delovi Albanije, Hrvatske i Grčke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading