VOZILO EUFOR-A UČESTVOVALO U SAOBRAĆAJKI KOD SREBRENIKA: Vozač izgubio kontrolu i zabio se u stenu! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.04.2024

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao posledica ove teške saobraćajne nesreće, saobraćaj na ovoj deonici puta je usporen.

VOZILO EUFOR-A UČESTVOVALO U SAOBRAĆAJKI KOD SREBRENIKA: Vozač izgubio kontrolu i zabio se u stenu! (VIDEO)

Foto: facebook.com/Crna hronika BiH

Na magistralnom putu M1.8 kod Srebrenika dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno vojno vozilo EUFOR-a.

Prema informacijama portala Crna hronika, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u stenu, pričinivši veću materijalnu štetu na vozilu.

 

 

Odmah nakon nesreće, na lice mesta su stigli pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona kako bi sproveli neophodne mere i istražili uzroke ove ozbiljne saobraćajne nesreće.

Kao posledica ove teške saobraćajne nesreće, saobraćaj na ovoj deonici puta je usporen. 

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading