ČOVEK U CRNOJ GORI PORED KUĆE NAŠAO ČUDNU ŽIVOTINJU, PA PITAO INTERNET ŠTA JE, ODGOVORI SU HIT: "RATOBORNA JE i neustrašiva!"

Autor:

Svet

15.04.2024

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mala braonkasta životinjica izazvala pravu zbunjenost na društvenim mrežama

ČOVEK U CRNOJ GORI PORED KUĆE NAŠAO ČUDNU ŽIVOTINJU, PA PITAO INTERNET ŠTA JE, ODGOVORI SU HIT: "RATOBORNA JE i neustrašiva!"

Foto: shutterstock, instagram.com/podgorički vremeplov


Fotografija male smeđe životinjice iz Crne Gore privukla je pažnju korisnika društvenih mreža svojim neobičnim izgledom. Mnogi su komentarisali da podseća na miša, krticu, pa čak i ježa, dok su drugi smišljali duhovite komentare u pokušaju da otkriju o kojoj se vrsti životinje zapravo radi.

"Jutros kraj kuće zatekosmo ovo malo stvorenje. Na gugl pretragama ispad neki meksički, poljski rovac, pa ako možete da objavite možda Tiho zna nešto više o tome", stoji u opisu fotografije.



Duhoviti komentari na Instagramu

Korisnici Instagrama su se takmičili u smišljanju duhovitih komentara na račun misteriozne životinjice. Komentari poput "Ada pustite ga, došao u Crnu Goru da odmara" ili "Dugogodišnji robijaš iz Meksika, Amerika traži njegovo izručivanje" samo su neki od primera duhovitih reakcija na fotografiju.

Razrešenje misterije

Nakon više od 200 komentara, konačno je stigao odgovor koji je otkrio identitet ove male životinjice. Ispostavilo se da je reč o rovčici, vrsti bubojeda sličnoj ježu. Rovčica se hrani insektima, ali je takođe spremna da se suoči i sa većim plenom poput guštera, zmije ili žabe. Ova mala životinjica je ratoborna i hrabra, ali za ljude ne predstavlja opasnost.

"Iako podseća na glodara zapravo je vrsta bubojeda, tzv. rovčica, vrsta bliska ježu. Hrani se primarno insektima, ali će rado pojesti i omanjeg guštera, zmiju ili žabu. Jako je ratoborna i neustrašiva. Za čoveka ne predstavlja opasnost", bio je konačan odgovor za kojim su Crnogorci tragali.

U zaključku, iako je misteriozna životinjica izazvala mnogo pažnje i zabune na društvenim mrežama, na kraju je otkriveno da se radi o rovčici, zanimljivoj vrsti bubojeda koja je sposobna da se hrabro suoči sa različitim izazovima u svojoj okolini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading