DEKA (63) U SUZAMA TRAŽI ČOVEKA KOJI MU JE SPASAO ŽIVOT: Pozlilo mi je, miko nije hteo da stane, zaboravio sam kako se on zove!"

Autor:

Svet

14.04.2024

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Splićaninu spasen život zahvaljujući dobrom čoveku

DEKA (63) U SUZAMA TRAŽI ČOVEKA KOJI MU JE SPASAO ŽIVOT: Pozlilo mi je, miko nije hteo da stane, zaboravio sam kako se on zove!"

Foto: Tanjug/AP


Dirljiva priča o spašavanju života 63-godišnjeg dijabetičara iz Splita, S.A., pokazuje da dobrota i humanost još uvek postoje među Balkancima. Nakon što mu je pozlilo na autobuskoj stanici, S.A. je doživeo hipoglikemiju, ali je na sreću naišao na plemenitog stranca koji mu je pružio neophodnu pomoć.

- Popodne sam izašao iz prodavnice i stao sam na autobusku stanicu. Osećao sam se malaksalo i u jednom trenutku mi je pozlilo. Ustao sam i počeo da mašem vozačima da mi pomognu. Prošla su jedno, dva automobila i treći je stao. Muškarac u belom automobilu sa ženom i porodicom mi je samo rekao da uđem i ne pitam puno. Razgovarali smo putem gde sam mu se predstavio i rekao ko sam, međutim nisam upamtio ko je on – rekao je i briznuo u plač.



Emotivni ispovest bolesnog penzionera

S.A. je izrazio svoju zahvalnost i emotivno ispričao svoje iskustvo, ističući da je taj nepoznati čovek doslovno spasao njegov život. Sa više od četiri decenije borbe sa dijabetesom i teškim zdravstvenim problemima, S.A. je istakao da je ovaj događaj bio jedan od najtežih trenutaka koje je doživeo, ali da se nada da će iz svega izroditi novo i lepo prijateljstvo.

- Došao sam kući i izmerio šećer. Imao sam hipoglikemiju i morao sam da legnem. Da nije bilo njega, možda me danas ne bi bilo ovde. Dijabetičar sam 40 godina i više provodim vremena ležeći nego šetajući. Jednom sam pao u nesvest i imao izliv krvi na mozgu, pa kad sam se probudio jedva sam preživio operaciju. Samo bih se tom čoveku hteo zahvaliti i upoznati ga. Teško mi je, kakav je dan iza mene, ali biće bolje, preživio sam i gore - rekao je on, te objasnio da se nada da će Splićanin koji mu je pomogao njegov tekst pročitati i javiti mu se.

Snaga ljudske dobrote

Ova priča svedoči o snazi ljudske dobrote i saosećajnosti, jer je nepoznati vozač svojim nesebičnim činom pokazao koliko je važno pružiti pomoć nekome u nevolji. S.A. je iskazao ogromnu zahvalnost i nadu da će imati priliku da se upozna sa čovekom koji mu je pružio spasonosnu pomoć.


Iz ove priče jasno proizilazi poruka nade i zahvalnosti, ali i podsećanje da dobrota i saosećanje mogu da promene živote ljudi. S.A. je istakao da je svestan koliko je srećan što je preživeo ovaj težak trenutak, te da se nada da će pronaći čoveka koji mu je pružio spasonosnu pomoć kako bi mu lično izrazio svoju zahvalnost.

(Slobodna Dalmacija)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading