ŠOKANTNO OTKRIĆE ADVOKATA IZ BANJALUKE: 35 porodica traži grobove svoje novorođenčadi!

Autor:

Svet

09.04.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi film podstakao 35 porodica da traže istinu o svojim novorođenčadima

ŠOKANTNO OTKRIĆE ADVOKATA IZ BANJALUKE: 35 porodica traži grobove svoje novorođenčadi!

Foto: Shutterstock


Advokat Dragan Tolimir izneo je da se, nakon prikazivanja filma "Gdje je Sara?", javilo čak 35 porodica sa sličnom sudbinom, suočenih sa istim pitanjem - gde su tačno grobovi njihovih novorođenčadi. On ističe da su sva deca rođena u Banjaluci i trebala bi biti sahranjena na delu gradskog groblja predviđenom za novorođenčad.

Tolimir naglašava da te porodice nemaju informacije o tačnoj lokaciji gde su njihova deca sahranjena, te izražava njihovu želju da se utvrdi da li se u tim grobovima zaista nalaze tela njihove dece. Ova situacija dobija sve veću pažnju javnosti, a advokat ističe da je formiranje predmeta u vezi sa ovim slučajevima korak napred, iako naglašava da to ne znači automatski pokretanje istrage.

Okružno tužilaštvo Banjaluka formiralo predmet, ali šta dalje?

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka potvrdilo je da je formiralo predmet u vezi sa radnjama obavljenim nakon smrti novorođenčeta Aleksandre Blagojević i Miloša Kuprešanina, kao i novorođenčeta Nataše Stijak. Međutim, advokat Tolimir izražava skeptičnost u vezi sa stvarnim napretkom ovog slučaja, ističući da je ovo pitanje poprimilo obilježje nečeg vrlo velikog.

Reakcija javnosti i očekivanja porodica

Nakon što je film "Gdje je Sara?" preneo priču o tragičnoj sudbini novorođenčeta, javnost je pokazala interesovanje za slične slučajeve. Porodice koje se suočavaju sa sličnom situacijom očekuju odgovore i pravdu za svoje izgubljene najmilije. Tolimir ističe da je ovo pitanje postalo veoma važno i zahteva ozbiljan pristup kako bi se istina konačno saznala.

Advokat Dragan Tolimir nastavlja da prati razvoj situacije i stoji uz porodice koje traže istinu o svojim novorođenčadima. S obzirom na broj porodica koje su se javile nakon emitovanja filma, očekuje se da će ovaj slučaj privući pažnju institucija i javnosti te da će se intenzivirati napori kako bi se otkrila istina o sudbini ovih novorođenčadi.

(Srpskainfo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading