NESREĆA NA DUNAVU! Kruzer se zakucao u betonski zid, 11 POVREĐENIH ljudi!

Autor:

Svet

30.03.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nesreće, putnici su izrazili šok i zabrinutost zbog incidenta, dok su zvaničnici istakli važnost brze reakcije i pružanja pomoći povređenima.

NESREĆA NA DUNAVU! Kruzer se zakucao u betonski zid, 11 POVREĐENIH ljudi!

Foto: Printscreen/Youtube/safetyguruinstitute

U noći na Dunavu, jedan bugarski brod doživeo je nezgodu udarivši u betonski zid ograde na reci. Nesreća se dogodila dok je brod prevozio oko 160 putnika iz Nemačke ka austrijskom gradu Linc.

Prema izveštaju lokalne policije, 11 povređenih osoba prebačeno je u bolnicu, dok je još šest osoba zadobilo lakše povrede koje nisu zahtevale bolničko lečenje. Brod je, uprkos nesreći, nastavio svoju plovidbu.


Nakon nesreće, putnici su izrazili šok i zabrinutost zbog incidenta, dok su zvaničnici istakli važnost brze reakcije i pružanja pomoći povređenima. Ova nezgoda ističe važnost bezbednosti na rekama i potrebu za rigoroznim merama kako bi se smanjio rizik od sličnih incidenata u budućnosti, prenosi Beta.

Incidenti na rekama: rizici i preventiva

Nesreće poput ove naglašavaju rizike plovidbe rekama, posebno kada se radi o većim brodovima koji prevoze veliki broj putnika. Bezbednost plovidbe na rekama zahteva pažljivo planiranje i sprovođenje mera zaštite, kako bi se smanjio rizik od nesreća.

Povređeni tokom nesreće

Jedanaest osoba prebačeno je u bolnicu radi medicinskog tretmana, dok je još šestoro zadobilo lakše povrede. Hitna medicinska pomoć i brza reakcija službi spasavanja odigrale su ključnu ulogu u pružanju pomoći povređenima nakon ove nezgode. Ovaj incident podseća na važnost obuke osoblja na brodovima i njihove spremnosti da odgovore na hitne situacije.

Iako je ova nesreća na Dunavu rezultirala povredama, brza reakcija spasilačkih timova i hitna medicinska pomoć odigrali su ključnu ulogu u smanjenju posledica incidenta. Važno je da se iz ovakvih nesreća izvuku pouke kako bi se unapredila bezbednost na rekama i smanjio rizik od budućih incidenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading