KO JE NAPRAVIO POKOLJ U MOSKVI: Tadžikistan demantuje umešanost u teroristički napad!

Autor:

Svet

23.03.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglašavamo da tadžikistanska strana nije dobila potvrdu od ruskih vlasti o informacijama koje trenutno kruže o umešanosti građana Tadžikistana.

KO JE NAPRAVIO POKOLJ U MOSKVI: Tadžikistan demantuje umešanost u teroristički napad!

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo spoljnih poslova Tadžikistana oštro je demantovalo tvrdnje o umešanosti njihovih građana u teroristički napad koji se dogodio u koncertnom kompleksu Krokus Siti u Moskvi. U saopštenju koje su izdali, naglasili su da ruske vlasti nisu potvrdile informacije o navodnoj umešanosti građana Tadžikistana. Takođe, apelovali su na odgovorno širenje informacija, ističući da neproverene vesti mogu naneti štetu njihovim građanima.

Saopštenje Tadžikistana prenosimo u celosti:

U vezi sa terorističkim aktom koji se dogodio u koncertnom kompleksu Krokus Siti u Moskvi, skrećemo pažnju na potrebu odgovornog odnosa na širenje informacija o umešanosti građana Tadžikistana u ovaj čin. Naglašavamo da tadžikistanska strana nije dobila potvrdu od ruskih vlasti o informacijama koje trenutno kruže o umešanosti građana Tadžikistana. S tim u vezi, molimo vas da se oslonite na zvanične informacije koje šire ruske vladine agencije. Treba imati na umu da širenje neproverenih i nepouzdanih informacija može naneti štetu građanima Tadžikistana."

Podsetimo, ruski Telegram kanali objavili su vest tvrdeći da je poznat identitet četvorice od šest navodnih terorista koji su izvršili teroristički napad u moskovskoj koncertnoj dvorani Krokus siti hol. Reč je, kako se tvrdi, o Tadžikistancima, koji su, navodno, uhvaćeni u belom "renou" u Brjanskoj oblasti, u pokušaju da pobegnu - u Ukrajinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:
 

Komentari (0)

Loading