PRVI PODACI O ŠTETI ZEMLJOTRESA U CRNOJ GORI: Odroni i ruševine na sve strane

Autor:

Svet

14.03.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Mesne zajednice Krstac, Dragoljub Manojlović, istakao je da je epicentar zemljotresa bio u Goliji, kod sela Čarađe, gde je pričinjena značajna materijalna šteta.

PRVI PODACI O ŠTETI ZEMLJOTRESA U CRNOJ GORI: Odroni i ruševine na sve strane

Foto: Shutterstock

Zemljotres jačine 5.7 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je teritoriju Crne Gore, prouzrokujući ozbiljne posledice, među kojima su i odroni koji su zatvorili put prema graničnom prelazu Krstac.

Predsednik Mesne zajednice Krstac, Dragoljub Manojlović, istakao je da je epicentar zemljotresa bio u Goliji, kod sela Čarađe, gde je pričinjena značajna materijalna šteta. Među oštećenim objektima je i štala Miladina Manojlovića, dok su meštani Golije prijavili popucale kuće, štale i oštećene krovove.

- Miladinu Manojloviću je srušena štala, a iz svakog sela u Goliji me zovu da kažu da su im popucale kuće, štale, da je dosta oštećenih krovova. Na putu Nikšić - Krstac ima više odrona - kazao je Manojlović.


Meštani su se angažovali na čišćenju puta ka graničnom prelazu Krstac kako bi omogućili prolazak pripadnicima policije. Osim toga, više deonica lokalnog puta u Goliji takođe je bilo zatvoreno zbog odrona, što dodatno otežava situaciju za stanovnike ovog područja.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore saopštio je da je potres bio jačine 5,4 stepena po Rihteru, sa epicentrom na pet kilometara od sela Čarađe u opštini Nikšić. Žarište zemljotresa nalazilo se na dubini od 14 kilometara, a ovo podrhtavanje tla ostavilo je vidljive tragove na teritoriji Crne Gore.

Ovaj događaj jasno pokazuje koliko su prirodne nepogode nepredvidive i koliko je važno da lokalno stanovništvo bude spremno za reagovanje u takvim situacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading