Kolinda o kupovini polovnih borbenih aviona: I JA BIH VOLELA MERCEDES, ALI NEMAM PARA!

Autor: Tanjug

Svet

27.03.2018

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, komentarišući kupovinu borbenih aviona, da će prihvatiti onu opciju za koju stručnjaci kažu da je najbolja, kao i da bi ona volela da se mogu kupiti novi, a ne polovni avioni, ali da to nije trenutno moguće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda objašnjava jadno stanje u državi

- Mi trenutno imamo avione druge generacije, dok drugi imaju avione četvrte generacije. Ja bih rado da možemo da kupimo nove avione, ali ne možete potrošiti novac koji je potreban za obrazovanje... I ja bih rado priuštila sebi novi Mercedes, ali onda neću imati za hranu - rekla je Grabar Kitarović, prenosi Večernji list.

Ona je negirala da ona i Vlada Hrvatske vode dvostruku spoljnu politiku, koja je došla do izražaja nedavno u slučaju Rusije.

- Ne vodimo dvostruku spoljnu politiku, možda se razlikujemo u nekim nijansama ili elementima, ali se usuglašavamo oko temeljnih državnih stavova. Mislim da je to i dobro da imamo podelu posla, da nema nekih preklapanja i da smo skoncentrisani na one delove koji su nam bitni - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading