SKOČILI SU IZ KREVETA I ISTRČALI NA ULICU: Zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu! Uplašeni građani nisu smeli da se vrate kućama

Autor:

Svet

02.03.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potres je preplašio mnoge stanovnike ove države

SKOČILI SU IZ KREVETA I ISTRČALI NA ULICU: Zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu! Uplašeni građani nisu smeli da se vrate kućama

Foto: Shutterstock

Zemljotres jačine 3,3 stepena Rihterove skale i na dubini od 10 kilometara preplašio je stanovnike Bosne i Hercegovine.

Zemljotres je kasno sinoć, bolje reći noćas pogodio regiju oko Bileće, a osetio se i u delovima Hrvatske.

Za sada nema informacija o tome da li je negde pričinjena značajna materijalna šteta, a svedočenja na stranici Evropskog mediteranskog seizmološkog centra govore da je reč o potresu, koji nije bio toliko snažan ali je bio neočekivan. 

Neki građani pisali su po društvenim mrežama da je bio kratak i bučan, a neke je i probudio iz sna.

Na jugu Hrvatske, na većem delu Dubrovačko-neretvanske županije, takođe se osetio umereni potres, koji je pojedine probudio, dok Hrvati takođe navode da je zemljotres bio bučan.

Ovo nije prvi zemljotres u BiH u poslednje vreme. Kako to obično biva, posle jednog jačeg, narednih meseci slede manji zemljotresi što je sada slučaj.

Prva serija zemljotresa pogodila je severoistok zemlje još u oktobru 2023. godine.

Tada je epicentar bio na 15 kilometara od Sanskog Mosta i 56 kilometara od Banjaluke, prema podacima Evropskog seizmološkog centra (EMSC).

Zemljotres se osetio i u Hrvatskoj, tačnije na području Splita odakle dolaze i brojna svedočenja građana koji kažu da je potres trajao nekoliko sekundi, prenosi klix.ba. I narednih nedelja osetili su se manji zemljotresi širom BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading