OTKRIVEN PLAN ZA ATENTAT NA DODIKA?Šokantne tvrdnje šefa Kluba poslanika SNSD-a!

Autor:

Svet

08.02.2024

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove pretnje Dodiku

OTKRIVEN PLAN ZA ATENTAT NA DODIKA?Šokantne tvrdnje šefa Kluba poslanika SNSD-a!

Foto: Tanjug/AP

Milorad Dodik na meti Sjedinjenih Država


Prema tvrdnjama šefa Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanje Vulić, postoji "određene informacije" iz kruga američke ambasade da se predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku sprema atentat. Vulićeva je istakla da obaveštajne službe sigurno rade na proveri ovih informacija, te je uporedila situaciju sa "novim Nikola Gardovićem", dodajući da je pitanje ko će biti novi Gardović. Ona je takođe navela da su posekli stabla kod Suda BiH kako bi omogućili snajperski pogled, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije.

Imovina kao suštinski problem

Vulićeva je ukazala na suštinski problem vezan za pitanje imovine u BiH, ističući da postoji veliki broj ruda i drugih nalazišta, naročito u Republici Srpskoj, te da strane sile bacaju oko na tu imovinu. Ona je konkretno pomenula da su američki i britanski ambasador naterali Vladu FBiH da proda zemlju u Varešu jednoj britanskoj kompaniji, čime se dodatno potencira značaj ovog problema.

Pretnja suživotu i Dejtonskom sporazumu

Vulićeva je istakla da su poslednje pretnje koje su upućene njoj zapravo suštinski upućene Srpskoj i srpskom narodu, te da pozivi na suživot, praštanje i poštovanje Dejtonskog sporazuma naiđu na naoružavanje i pretnje novim sukobima. Naglasila je da je ovo pretnja svim Srbima i da su "oni" osokoljeni od međunarodne zajednice koja ih podržava.

Teški protektorat i primena stranih zakona

Kao zaključak, Vulićeva je poručila da je BiH zemlja beznađa, te da se ne živi u demokratiji već u teškom protektoratu. Dodala je da sudije i tužioci u pravosuđu BiH primenjuju nepostojeći zakon američkog ambasadora Majkla Marfija, čime se dodatno podvlači uticaj stranih sila na dešavanja u zemlji.

(RTRS)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading