Holandija odbila da izruči muslimanskog EGZEKUTORA osam vojnika JNA

Autor: Tanjug

Svet

21.03.2018

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravosudni organi Holandije zvanično su odbili molbu BiH za izručenje Nedžada Herende, bivšeg pripadnika zloglasne paravojne formacije "Ševe", za koga se sumnja da je odgovoran za ubistvo osam vojnika JNA 1992,

RepublikaFoto: youtube.com/ Vanzemaljac iznad Sarajeva
Povratak Nedžada Herende bio bi udar na ključne ljude u BIH

Pozivajući se na svoja saznanja u Ministarstvu pravde BiH, RTRS navodi da će više detalja o razlozima odbijanja zahteva saopštiti Tužilaštvo BiH, nakon što ova institucija i zvanično zaprimi odluku holandskog ministarstva pravde.

Odluka o odbijanju molbe za izručenje Herende stigla je u BiH pre dva dana, gotovo godinu od momenta kada je za njim zvanično raspisana poternica zbog sumnje da je odgovoran za ubistvo osam vojnika bivše JNA 1992. godine u Velikom parku u Sarajevu, zbog čega je u Sudu BiH u toku suđenje Draganu Vikuću i drugima.

Iako postoji crvena poternica Interpola, Herenda nije bio hapšen, već samo lociran

Za Herendu i "Ševe" vežu se mnoga monstruozna ubistva i zločini s političkom pozadinom, u koji je bio umešan i vrh bošnjačke politike.


Reč je o ratnom pokušaju ubistva sarajevskog kriminalca Ismeta Bajramovića Ćele, atentatu na porodicu generala takozvane Armije BiH Sefera Halilovića, ubistvu bivšeg zamenika direktora AID-a Nedžada Ugljena, gde je Herenda trebalo da bude jedan od ključnih svedoka.

Bivši pripadnik "Ševa" Nedžad Herenda poseduje holandsko državljanstvo i u toj zemlji već dve decenije živi pod lažnim imenom

Sarajevska štampa, naime, piše da određenim političkim krugovima u Sarajevu nije odgovaralo da Herenda bude izručen BiH jer bi bili otkriveni nalogodavci ovih zločina, prenosi RTRS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading