NA BOGOJAVLJENJE PLJUJU KRST, PLEME! Srbomrzac iz Bijelog Polja vređao pravoslavce na društvenim mrežama!

Autor:

Svet

19.01.2024

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozni komentar Bjelopoljca iz Skandinavije

NA BOGOJAVLJENJE PLJUJU KRST, PLEME! Srbomrzac iz Bijelog Polja vređao pravoslavce na društvenim mrežama!

Foto: Facebook/Bijelo Polje online


Jedan Bjelopoljac koji boravi u Skandinaviji izazvao je veliku buru reakcija svojim skandaloznim komentarom ispod video-snimka tradicionalnog plivanja za Časni krst u Limu.

Hilmija Omerinović je svojim uvredljivim rečima izazvao osudu ne samo svojih sugrađana, već i šire javnosti.

 

 


Reakcije na uvredu

Zanimljivo je da, uprkos ovakvom ispadi, niko od pripadnika muslimanske veroispovesti nije podržao Hilmijin post, već su mu uputili reči osude. Ovo svedoči o tome da postoji solidarnost i međusobno poštovanje među različitim verskim zajednicama.

Reakcija nadležnih organa

Nakon brojnih prijava, nadležni organi su odmah reagovali i pokrenuli proceduru prikupljanja obaveštenja o ovom slučaju. Očekuje se hitna reakcija tužilaštva, a građani se nadaju da ovakav fašistički ispad neće proći nekažnjeno.

 

 

-Odmah nakon primljenih prijava, dežurni inspektor je počeo sa prikupljanjem obaveštenja o svemu. Nakon toga uslediće uobičajena procedura saopšteno je noćas Novostima u Centru bezbednosti u Bijelom Polju, povodom incidenta čiji glavni akter je, kako tvrde dobro upućeni, sa svog pravog fb profila na bezuman način pokušao da uvredi svoje sugrađane pravoslavne vere.

 

 

 


Osuda javnosti

Odbornik DNP Radovan Rakočević oštro je osudio Hilmijin post, ističući da je neophodno da pravosudni organi hitno reaguju i procesuiraju ovakvo ponašanje. Očigledno je da je javnost zgrožena ovakvim ispadom i očekuje se adekvatna kazna za počinioca.

 

 

 

- Očekujemo hitnu reakciju tužilaštva. Stvar je jasna,kaže Rakočević, koji se nada da će nedležno tužilaštvo procesuirati Omerinovića, koji se sanekoliko hiljada kilometara udaljenosti besprizorno okomio na svoje komšije i njihovu veru pravoslavnu.


Ovaj incident jasno pokazuje da uvrede na verskoj osnovi nisu prihvatljive i da društvo osuđuje takvo ponašanje.

(Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading