PRIČA KOJA JE POGODILA REGION! Riste i njegova ŽIRAFA umrli su u istom danu: Kako su životinje ispratile svog najdražeg čuvara do poslednjeg daha!

Autor:

Svet

19.01.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dirljiva priča o ljubavi između čuvara i žirafa

PRIČA KOJA JE POGODILA REGION! Riste i njegova ŽIRAFA umrli su u istom danu: Kako su životinje ispratile svog najdražeg čuvara do poslednjeg daha!

Foto: printskrin


Riste Trajkovski, čuvar žirafa u zoološkom vrtu u Skoplju, bio je poznat kao neko ko je posvetio veliki deo svog života ovim predivnim životinjama. Njegova ljubav prema njima bila je tolika da je često više vremena provodio sa njima nego sa ljudima.

Omiljeni zoočuvar koji je osvojio srca žirafa i dece

Goran Anastasovski, fotograf koji je prvi predstavio Ristu i njegovu neobičnu vezu sa žirafama, otkrio je da je Riste bio omiljen ne samo među žirafama, već i među posetiocima zoo vrta. Deca su ga volela, a žirafe su mu bile potpuno privržene.

Republika

Foto: printskrin

Riste sa žirafom

 


Neočekivana smrt i tuga koja je zavila zoo vrt u crno

Nedavno je svet zavijen tugom kada su stigle vesti o neočekivanoj smrti Riste Trajkovskog, a samo nekoliko sati kasnije, i Flopi, žirafa koju je Riste negovao 12 godina, takođe je preminula. Mnogi su se pitali da li je Riste možda preminuo od neke zarazne bolesti, ali obdukcija žirafe Flopi je pokazala da je imala progresivni karcinom.

Neobična veza između čoveka i životinja

Činjenica da su žirafe Ristu jele iz ruke, mazile se s njim i pratile ga, samo je dodatno naglasila neobičnu vezu koju je Riste imao sa ovim divnim stvorenjima. Njihova međusobna ljubav bila je toliko jaka da je Goran Anastasovski napravio fotografije koje su obišle svet, prikazujući tu posebnu povezanost.


Priča o Risti Trajkovskom i njegovoj ljubavi prema žirafama ostaje trajna uspomena na nešto neobično i dirljivo. Njegova predanost i nežnost prema ovim divnim životinjama, kao i tuga koja je zadesila zoo vrt nakon njegove smrti, ostaju kao podsetnik na to koliko je ljubav prema životinjama snažna i posebna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading