RAKETA POGODILA DEVOJČICU U GLAVU U OREHOVICI: Pronašla je jutros u dvorištu!

Autor: Jutarnji

Svet

01.01.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična Nesreća u Orehovici, devojčica povređena

RAKETA POGODILA DEVOJČICU U GLAVU U OREHOVICI: Pronašla je jutros u dvorištu!

Foto: Shutterstock



Tragičan incident se dogodio u Orehovici, gde je mlada devojčica teško povređena nakon što ju je raketa pogodila u glavu, kako je izvestila Međimurje policija u ponedeljak.

Nesreća se desila oko 9 sati ujutro, kada je maloletna devojčica verovatno pronašla neeksplodiranu pirotehničku napravu, neidentifikovane marke i kategorije rakete, sa oštećenim pakovanjem od prethodne upotrebe, u dvorištu porodične kuće.

Pošto ju je pronašla, aktivirala je raketu, koja je zatim odskočila od prozora i pogodila je u glavu. Medicinski pregled u Čakovečkoj bolnici otkrio je teške povrede oka, i ona je naknadno prebačena u Zagreb na dalje lečenje. Policija je istakla važnost edukacije dece da pirotehničke naprave nisu igračke i ne bi trebalo da se dodiruju kako bi se sprečile moguće povrede.


**Podizanje Svesti o Bezbednosti Vatrometa**

Nesrećni incident u Orehovici služi kao dirljiv podsetnik na potencijalne opasnosti koje proističu iz nepravilnog rukovanja pirotehničkim materijalima. Ističe se kritična potreba da roditelji i staratelji aktivno edukuju decu o rizicima i opasnostima neeksplodiranih vatrometa. Ugrađivanjem osećaja opreza i svesti, staratelji mogu odigrati ključnu ulogu u sprečavanju sličnih nesreća i osiguravanju sigurnosti mladih osoba.

**Policijsko Upozorenje i Mere Bezbednosti**

Policija je izdala strogo upozorenje nakon incidenta, pozivajući zajednicu da prepozna da pirotehnički predmeti nisu obične igračke. Takođe su istakli značaj brzog obaveštavanja vlasti pri susretu sa neeksplodiranim vatrometom, čime se omogućava profesionalcima da adekvatno rukuju i uklone takve opasne materijale. Ovaj oprezni pristup se slaže sa naporima da se minimizira pojavljivanje incidenata nastalih usled nepravilnog rukovanja pirotehnikom, promovišući sigurnije okruženje za sve.


Dok devojčica nastavlja svoje lečenje u Zagrebu, srdačna podrška i dobre želje stižu od zajednice. Incident je izazvao kolektivno razmišljanje o važnosti prioriteta sigurnosti i budnosti, sa nadama za brz oporavak devojčice kao ujedinjenim osećanjem među stanovnicima Orehovice i šire.

Kao zaključak, nesrećni događaj u Orehovici služi kao dirljiv podsetnik o važnosti pravilnog postupanja i svesti o pirotehničkim napravama, ističući ključnu ulogu obrazovanja i budnosti u sprečavanju sličnih incidenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading