PRIZOR OD KOGA ĆE VAM PRIPASTI MUKA: Sarajevo prekriveno OBLACIMA SMOGA, a iznad grada kristalno čisto nebo

Autor:

Svet

20.12.2023

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekrivač satkan od kombinacije magle i smoga prekrio je Sarajevo, dok se iznad grada vidi sunce i kristalno čisto nebo

PRIZOR OD KOGA ĆE VAM PRIPASTI MUKA: Sarajevo prekriveno OBLACIMA SMOGA, a iznad grada kristalno čisto nebo

Foto: pixabay.com

Glavni grad Bosne i Hercegovine nekoliko dana zaredom u vrhu je najzagađenijih gradova sveta.

Ovog jutra indeks kvaliteta vazduha je čak 212 i smatra se vrlo nezdravim. Koncentracija PM2,5 u Sarajevu jutros u šest sati je 31,4 puta veća nego što to preporučuje Svetska zdravstvena organizacija (WHO).

Ukoliko pogledate prizor iz Sarajeva na kojem se jasno može videti šta zaista udišu njegovi žitelji, biće vam jasno zbog čega se guše u smogu i bukvalno izlaze napolje kad moraju i s maskama za lice.

Snimak možete pogledati OVDE.

Prekrivač satkan od kombinacije magle i smoga prekrio je Sarajevo, dok se iznad grada vidi sunce i kristalno čisto nebo.

Grad je lansirao i dron koji je u poslednja 24 časa nekoliko puta snimao Sarajevo kako bi se videlo kako zaista stvari stoje, prenosi klix.ba.

Ono što teši Sarajlije je što je ovo za decembar gotovo uobičajen prizor, tako da se očekuje da već početkom januara bude malo lakše za disanje.

Građani gledaju da svaki slobodan trenutak koriste tako što će pobeći iz centra grada ka planinama gde je vazduh čistiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading