STRAVA I UŽAS: HRVATSKA SE SRUŠILA!

Autor: Republika

Svet

14.03.2018

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema informacijama objavljenima na stranicama Hrvatskih voda, vanredno stanje zbog poplava proglašeno je u Hrvatskoj Kostajnici, koju je poplavila Una.

Odron u Kostajnici. http://vijesti.hrt.hr/434205/rastu-vodostaji-najkriticnije-na-podrucju-karlovca-i-hrvatske-kostajnice Snimka Igor Ahmetović novinar Hrvatske radiotelevizije. Posted by Igor Ahmetović on Tuesday, March 13, 2018

Na klizištu u Starom Putu oštećeno je desetak kuća, od kojih su neke potpuno uništene, a u većini se ne može stanovati. Na sreću, zbog grmljavine koja je pratila odron, stanovnici su uspeli da pobegnu.

Nakon dojave o klizištu, učesnici sednice Kriznog štaba, među kojima su, osim premijera Plenkovića, bili i ministar odbrane Damir Krstičević, ministar zaštite životne sredine i energetike Tomislav Ćorić, direktor Državne uprave za zaštitu i spasavanje Dragan Lozančić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, izašli su na mesto nesreće.


- Deo brda otklizao je u podnožje, ali na sreću nema ljudskih žrtava. Uzrok su velike količine snega koji je pao u Hrvatskoj Kostajnici. Topljenjem je došlo do klizišta. Hrvatska Vlada će u saradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom učiniti napore da se pomogne ljudima koji su ostali bez svojih domova. Osiguraćemo im smeštaj i pomoći u obnovi kuća -  rekao je Plenković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading