MAJKA U HRVATSKOJ OSTAVILA TEŠKO BOLESNOG SINA I OTIŠLA U PRVOD! Otac ga dan kasnije zatekao u teškom stanju!

Autor:

Svet

08.12.2023

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko zna kad bi se majka vratila kući da slučajno oko 13 sati narednog dana nije naišao dečakov otac koji ga je zatekao u užasnom stanju.

MAJKA U HRVATSKOJ OSTAVILA TEŠKO BOLESNOG SINA I OTIŠLA U PRVOD! Otac ga dan kasnije zatekao u teškom stanju!

Foto: Shutterstock

Dete u bolnici

Jedna nesavesna majka iz severnog dela Hrvatske je 22. jula prošle godine ostavila svog 15-godišnjeg bolesnog sina samog kod kuće, bez ikakvog nadzora ili brige odrasle osobe.

Reč je, inače, o detetu sa posebnim potrebama, koje ima IV stepen invaliditeta i dijabetes tip 2, kao i druge zdravstvene probleme.

Iako je bila svesna da dete ne može da se brine o sebi, uprkos tome što ima 15 godina, ona je odlučila da ga ostavi i ode sa prijateljima u provod iz koga ko zna kad bi se vratila da slučajno oko 13 sati narednog dana nije naišao dečakov otac koji ga je zatekao u užasnom stanju.


Naime, dečak je bio na suncu u dvorištu kuće, iznemogao, uplašen i zdravstveno je bio veoma loše. Nivo šećera u krvi bio mu je na zabrinjavajućem novu, dok je on sav izgoreo na suncu kosio travu. 

Odmah su odreagovale, po prijavi oca, sve institucije, koje su ustanovile da je majka ozbiljno ugrozila dete - i psihički i fizički. Ubrzo je protiv nje podneta i krivična prijava za zanemarivanje deteta, a ovih dana je stigla i kazna.

Majka je osuđena na deset meseci zatvora. Međutim, u zatvor neće ići jer je kazna uslovna, odnosno završiće iza rešetaka samo ukoliko krivično delo, za koje je osuđena, ponovi u naredne dve godine. 

Nije poznato da li je majka izgubila i starateljstvo nad detetom, čije je psihičko i fizičko zdravlje svojim postupkom ozbiljno ugrozila, niti šta se sada dešava sa dečakom.

Majka je inače uživala velike privilegije zbog bolesnog deteta, pa je čak imala i pogodnost rada na svega pola radnog vremena.

Bonus video

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading