"POPIO JE GUTLJAJ, PA POČEO DA POVRAĆA KRV": Još jedno trovanje mineralnom vodom istog brenda u istom gradu?

Autor:

Svet

09.11.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon trovanja 19-godišnjeg mladića u Rijeci, novi nalazi ukazuju na zabrinjavajuću situaciju.

"POPIO JE GUTLJAJ, PA POČEO DA POVRAĆA KRV": Još jedno trovanje mineralnom vodom istog brenda u istom gradu?

Foto: Photo by Randy Fath on Unsplash

Mineralna voda koja je poslužena mladiću bila je zatrovana hemikalijama, pokazali su rezultati veštačenja koje je objavio MUP. U bočici brenda "Romerquelle", koja je navodno trebalo da bude bezbedno bezalkoholno piće, pronađena je jako alkalna vodena tečnost, sredstvo za pranje i odmašćivanje. Policijska istraga još uvek traje, a u policiji primorsko-goranskoj ne otkrivaju nove detalje osim onoga što je saopštio MUP.

Prema svedocima događaja, mladiću je poslužena zatvorena boca mineralne vode s ukusom, koju je sam otvorio, natočio i popio mali gutljaj. Odjednom mu je pozlilo, ostao je bez vazduha, govorio je da ne može da diše i povratio je krv. Hitna pomoć je stigla brzo, ali je mladiću bilo potrebno lečenje u riječkom KBC-u.

Ovaj slučaj nije izolovan, jer je gotovo identičan onom koji se dogodio Stanku Lakoviću iz Pule. On je takođe završio u bolnici s teškim povredama jednjaka nakon što je u jednom restoranu u riječkom predgrađu popio gutljaj mineralne vode s ukusom istog brenda. Laković je u javnost izašao kada je pročitao o slučaju mladića koji se na sličan način otrovao kod Krapine.

Situacija zahteva hitnu reakciju nadležnih organa i istraživanje kako bi se utvrdilo da li je u pitanju sabotaža ili greška u proizvodnji. Ovaj slučaj je uznemirio javnost i postavlja se pitanje koliko smo zaista sigurni kada konzumiramo proizvode koji se nalaze na tržištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading