Plenković i Kolinda ponovo u "VERBALNOM RATU"

Autor: Tanjug

Svet

09.03.2018

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatka predsednica i premijer, Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković, ne propuštaju više nijednu priliku za "verbalni rat" u javnosti, pa je tako šefica hrvatske države predsedniku vlade danas poručila da nije problem ako je "nije nju doživeo", ali je problem ako nije doživeo kritike Evropske komisije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Hrvati ratuju smai protiv sebe

Evropska komisija kritikovala je, naime, Hrvatsku zbog sporosti u sprovođenju reformi, posebno zbog finansijskih izdvajanja za veterane Domovinskog rata.

Na to je reagovala predsednica Grabar Kitarović rekavši da je zapravo Evropska komisija u tom izveštaju zapravo samo potvrdila da Hrvatska kaska za drugim državama, članicama EU.

Plenković je ranije danas novinarima rekao da i "nije doživeo njene kritike", te da je ona "sigurno u kampanji".

Grabar Kitarović je potom, nakon sednice Štaba civilne zaštite zbog pripreme za obranu od poplava, vrlo otvoreno poručila da je njena dužnost da upozorava na problem.


- Moja je dužnost je da upozoravam na društvene i privredne trendove. Nije problem u tome da mene neko nije doživeo, problem je ako nije doživeo kritike Evropske komisije i evropskih institucija koje upozoravaju na one trendove o kojima sam ja govorila. Treba se uhvatiti u koštac s problemima, donositi odluke i provoditi reforme - rekla je predsednica, preneli su hrvatski mediji.
RepublikaFoto: Tanjug
Andrej Plenković

Poručila je da je Evropska komisija izveštajem poručila da je potencijalni hrvatski rast nedovoljan te da se Hrvatska ne reformiše dovoljno dobro. 


- Zaostajemo, kaskamo za drugima i ne razvijamo se onom dinamikom koja bi nam omogućila hvatanje koraka, ne samo s najrazvijenijim državama Evropske unije, već i s onim državama s kojima smo do juče bili izjednačeni. Ako ne i razvijeniji - rekla je Grabar Kitarović u četvrtak.

Plenković je, upitan jutros kako komentariše izjavu predsednice rekao:

- Nisam nešto preterano doživeo te kritike. Predsednica ima svoje stavove, izražava ih na način na koji ih izražava. Siguran sam da se na taj način priprema za kampanju. Mi se u vladi svaki dan suočavamo s problemima. Tako ćemo i dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading