MILAČIĆ I ZVANIČNO KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA CG

Autor: Tanjug

Svet

08.03.2018

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider crnogorske opozicione Prave Crne Gore Marko Milačić predao je danas potpise za učesće na predsedničkim izborima, 15. aprila ove godine, a "ostatak opozicije" optužio je za neodgovornost i neozbiljnost prema građanima.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Marš HD Valjevo
Ide u trku: Marko Milačić

- Mi u Pravoj Crnoj Gori nismo dali nijednu izjavu, ni gest koji bi ugrozio pregovore opozicije i njen zajednički nastup na izborima ali smatramo da je prošlo svo normalno i elementarno vreme za dogovor opozicije -  izjavio je Milačić po predaji potpisa, prenose podgorički mediji.

Kako kaže, Prava Crna Gora je čekala da se politička scena uozbilji, ali da su neodgovorni svi učesnici u pregovorima kako prema glasačima opozicije, tako i prema građanima.

Dok se čeka mogući dogovor opozicionih Demokratskog fronta, URE Dritana Abazovića, Demokrata Alekse Bečića i Socijalističke narodne partije oko zajedničkog kandidata, kandidaturu za predsednika Crne Gore su zasad najavili i Goran Danilović, predsednik opozicione Ujedinjene Crne Gore, Draginja Vuksanović, poslanica takođe opozicione Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića, nekadašnjeg predsednika Skupštine Crne Gore i jednog od najbližih saradnika lidera vladajuće Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i drugi.

Vladajuća DPS još nije izašla sa svojim kandidatom.

Rok za predaju kandidatura je do 26. marta.

Predsednički izbori u Crnoj Gori održavaju se 15. aprila ove godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading