KAD BI VAS UBO MORSKI PAUK, PRVO BISTE OSETILI NEOPISIVU BOL: Uhvaćena najotrovnija riba Jadrana! Snimak zapalio društvene mreže! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.10.2023

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na popularnom TikTok profilu po imenu Morski vlaj nedavno je objavljen video koji je izazvao pravu buru na društvenim mrežama.

KAD BI VAS UBO MORSKI PAUK, PRVO BISTE OSETILI NEOPISIVU BOL: Uhvaćena najotrovnija riba Jadrana! Snimak zapalio društvene mreže! (VIDEO)

Foto: Titkok/morskivlaj

U ovom snimku, hrabri ribar je uhvatio najotrovniju ribu Jadrana, poznatu kao pauk. Iako je prvobitno nameravao uloviti zubaca, ribar se našalio s gledateljima nakon što je ulovio ovu opasnu ribu.

U Jadranskom moru živi četiri vrste morskog pauka, a opasnost dolazi od njihovih otrovnih bodlji koje se nalaze na leđnoj peraji i u škrgama. Ukoliko vas ubode pauk, brzo ćete osetiti neopisivu bol koja će se samo pojačavati tokom vremena. Osim bola, mogu se javiti i simptomi kao što su jaka glavobolja, vrtoglavica, pa čak i gubitak svesti.

 

Važno je napomenuti da nikada ne biste trebali dodirivati morskog pauka rukama zbog opasnosti od uboda. Ako ipak dođe do uboda, odmah potražite medicinsku pomoć. Takođe, prema savetu sa portala Dnevnik.hr, možete premazati mesto uboda rastvorom amonijaka koji je moguće nabaviti u apotekama.

 

Ovaj video je podsetnik na bogatstvo ali i opasnosti koje se kriju u našim morima. Važno je biti svestan prirodnih lepota, ali i poštovati njihovu snagu i opasnosti koje mogu predstavljati po ljudsko zdravlje. Budimo oprezni i uživajmo u prirodi na siguran način!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading