Dodiku najveće priznanje Srebrenice

Autor: Republika

Svet

05.03.2018

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku biće dodeljeno najveće priznanje opštine Srebrenica - Plaketa sa zlatnim grbom opštine, odlučeno je na današnjoj tematskoj sednici srebreničkog parlamenta, koju su zbog te odluke napustili bošnjački odbornici.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Predlog Komisije o dodeli nagrada i priznanja povodom Dana opštine usvojen je većinom od 11 glasova i te nagrade će biti dodeljene na svečanoj sednici Skupštine opštine 11. marta u srebreničkom Kulturnom centru.

Usvajanju ovog predloga prethodila je žučna rasprava i nepomirljivi stavovi oko dodele ovog najvećeg opštinskog priznanja, pa su bošnjački odbornici napustili sednicu, prenela je RTRS.

Za najveće opštinsko priznanje predložen je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i za taj predlog su se jednoglasno izjasnili i srpski i bošnjački članovi Komisije za dodelu nagrada i priznanja, te ga prosledili Skupštini opštine na razmatranje i donošenje konačne odluke o tome, kao i o predlozima za dodelu ostalih nagrada ove opštine.

Neki bošnjački odbornici su se usprotivili tom predlogu i došlo je do duže polemike i mnoštva replika i osporavanja, te "ucena" bošnjačkih odbornika napuštanjem sednice i da će to dovesti u pitanje kredibilitet njenih odluka.

Predlog komisije o dodeli nagrada i priznanja povodom Dana opštine, 11. marta usvojen je većinom od 11 glasova.

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić rekao je da je on predložio Dodika za najveće opštinsko priznanje i da nije hteo da povuče taj predlog na čemu su Bošnjaci insistirali jer se oni protive svemu što je srpsko.

- Oni se stalno protive svemu što nosi srpsko ime i stalno rade na nacionalnoj podeli i podvajanjima da bi se dodvorili svojim biračima. Ja sam načelnik svim građanima i želim da sa svima sarađujem i da radim u interesu svih, međutim bošnjačka politika u Srebrenici vodi se iz Sarajeva i to dovodi do razdora i nepoverenja - ocenio je Grujičić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading