DRAMA U IZRAELU! Hamas kidnapovao rođaka premijera Netanjahua: "Drže ga kao taoca"!

Autor:

Svet

12.10.2023

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 150 talaca koje su prošle subote zarobili Hamasovi naoružani napadači iz južnog Izraela sada se drže na tajnim lokacijama unutar Gaze

DRAMA U IZRAELU! Hamas kidnapovao rođaka premijera Netanjahua: "Drže ga kao taoca"!

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da Hamas drži sina njegovog nećaka kao taoca, prenosi Nexta.

U kakvom stanju se trenutno nalazi sin nećaka izraelskog premijera, trenutno nije poznato.

Najmanje 150 talaca koje su prošle subote zarobili Hamasovi naoružani napadači iz južnog Izraela sada se drže na tajnim lokacijama unutar Gaze. Među njima su žene, deca i starci.

Majkl Milštajn, viši analitičar na Institutu za politiku i strategiju na izraelskom Univerzitetu Rajhman, rekao mi je da dok bi u normalnim vremenima prioritet broj jedan za Izrael bio povratak tih talaca, danas je to eliminacija Hamasa kao vojne pretnje.

Hamas je zapretio da će "pogubiti" jednog taoca svaki put kada izraelski vazdušni napad ubije civile bez upozorenja. Još nema dokaza da su to uradili. Istovremeno, ima malo znakova uzdržanosti od strane Izraela. Veliki delovi Gaze se namerno pretvaraju u ruševine.

Međutim, Milstein veruje da Hamas možda ne želi da zadrži svoje žene, decu i starce. Oni su loša optika za grupu na međunarodnom planu i mnogima će biti potreban visok stepen nege, što nije lako usred stalnih vazdušnih udara i kada Hamas pokušava da sačuva svoju lokaciju u tajnosti od bilo kakvih tajnih doušnika koje Izrael može imati u Gazi.

Nasuprot tome, Hamas će želeti da maksimalno iskoristi bilo koje vojno osoblje koje ima, izvlačeći najvišu cenu za njihovo oslobađanje ako dođe do pregovora.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading