TUŽNA SUDBINA BAKE IZ BOSNE KOJA SLAMA I NAJTVRĐA SRCA: Zaboravila je i deca i prijatelji - sama i na kraju sveta! (VIDEO)

Autor:

Svet

02.10.2023

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baka Mevla Numanović, stanovnica sela Gračanica kod Živinica u Bosni, doživela je duboku starost, no najveću bol u njenom srcu predstavlja osećaj zaborava od strane svoje dece

TUŽNA SUDBINA BAKE IZ BOSNE KOJA SLAMA I NAJTVRĐA SRCA: Zaboravila je i deca i prijatelji - sama i na kraju sveta! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube - tatabrada.tv

Od sveg potomstva, samo jedna ćerka i bolesni sin je redovno posećuju, dok su ostali naslednici, izgleda, zaboravili na nju. Nana Mevla sada provodi svoje dane usamljena na periferiji sela, gde nema ni najbližih komšija koji bi joj povremeno pokucali na vrata. U njenoj kući nema ni vode, ni kupatila, ni kuhinje, a starija dama se bori sa zdravstvenim problemima.

Nekadašnja svakodnevica u pripremanju hrane postala je izazov, pa baka Mevla sada povremeno šalje poznatim ljudima iz sela da joj kupe hleb. Njena kćerka je ona koja je redovno obilazi kad god to može i donosi joj hranu koju Mevla više nije u stanju da priprema. Međutim, zdravlje joj je sve lošije, a najviše je muči dijabetes.

Imam šećer, želudac me muči, trebalo je da me operišu pre 12 godina, ali ne smeju. Pijem mnogo tableta, imam i visok pritisak - kaže nana Mevla.

Njena komšijska podrška je skoro nepostojeća, jer su većinu članova njene porodice, uključujući brata, sestre i ćerku, već preminuli. Dvoje dece je izgubila samo 12 dana nakon što su se rodila.

- Samo jedna ćerka me redovno obilazi i pomaže oko kuće. Jednu je svekrva izbacila iz kuće i morala je da napusti svoju petogodišnju ćerku. Došla je kod mene, sredila neke papire i otišla u inostranstvo. Tada mi je rekla da se ne brinem za nju, ali već 20 godina je nisam videla. Ima jednu veliku ćerku, dolazila je kod nje da joj pomogne, ali se uvek vraćala nazad. Kažu mi da je sada u Americi - priča nana Mevla.

Njena situacija je postala još teža nakon smrti supruga Muharema pre tri godine, koji je patio od hernije. Baka Mevla je tada ostala bez drva za ogrev i ugalj. Vodu i struju ne može da plaća, a jedino sredstvo za kuvanje koje ima je neispravna šporet-rerna.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube - tatabrada.tv

Tužna priča Baka Mevle

 

Jedan sin je hospitalizovan, dok najstariji sin već osam godina nije kročio u kuću. Razlog za to je bio sukob oko deobe imovine, kada je baka Mevla odlučila da podeli deo svoje kuće sa svim naslednicima, ali je naišla na odbijanje od strane najstarijeg sina.

- Hteo je da mu dam polovinu kuće, ali sam mu rekla da ima još četiri sestre. Tada se naljutio i nije se pojavljivao. Sada je u penziji, radio je u Sloveniji, gde se i njegova ćerka udala. Zaposlio je i svoju ženu i ćerku, ali nikakvu podršku nije pružio porodici. Ništa nisam dobila od bilo koga - rekla je baka Mevla.

Foto: Printscreen/Youtube - tatabrada.tv

Tužna priča Baka Mevle

 

Njena najveća podrška dolazi od ćerke koja ima dete sa posebnim potrebama. Iako je svoje dete odgajala sa mnogo truda i odricanja, sada joj ona najviše pomaže.

- Teško sam odgajila svoju decu. Radila sam svaki posao koji je bio potreban. Nosila sam drva, obrađivala zemlju, čuvala kravu... Sada sam sama. Nemam drva, nemam ni struje. Imam samo peć koju su mi doneli, ali ona ne radi, samo ringle. Jedna ćerka "crči za mnom". Njen suprug radi na farmi, a dete svakog petka vodi na terapije. I pored svega, ona nalazi vreme da mi pomogne i da me obiđe - ispričala je baka Mevla, dodavši da nikada nikome nije nanela zlo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading