RADONČIĆ: Vlasnik televizije N1 potkrada BiH za milione!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.03.2018

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Saveza za bolju budućnost optužio je Dragana Šolaka, vlasnika N1 televizije, za višemilionsku krađu, odnosno zloupotrebu javnih resursa u Bosni i Hercegovini, odnosno u Federaciji BiH.

RepublikaFoto: youtube.com/SerbiaBroadbandSBB
Dragan Šolak

Radončić za sarajevski portal Avaz navodi da Šolak već godinama preko svoje kompanije "Telemach" besplatno koristi više od 30.000 električnih stubova za prenos svog signala. 

I to mu, kaže, nije bilo dovoljno, već pokušava da na isti način otme telekomunikacione podzemne kanale "BH Telekoma", "Eroneta" i "m:tel-a".

- Uz to, potpuno kriminalno, ovaj tajkun je širom Federacije na postojeće ulične stubove zakačio svoje kablove, a da nikoga ništa nije pitao ili blagovremeno platio! - kaže Radončić.

Prema njegovim rečima, radi se o višemilionskim krađama iz BiH, gde nisu uračunati drugi Šolakovi biznisi otimanja prirodnih resursa BiH, koje su gradile prethodne generacije. 


Šta tek kazati, zapitao je Radončić, o Šolakovom već uspostavljenom televizijskom monopolu koji, kako navodi, onemogućava da sarajevska BHT ili FTV ne mogu da prenose utakmice fudbalske reprezentacije BiH i drugih nacionalnih selekcija. 

- Posebno je pitanje kako i koliko Šolak vrši pritisak na Konkurencijsko veće BiH i druge institucije da, pod firmom navodnog američkog kapitala, iznova pljačka BH Telecom, Elektroprivredu i druge državne kompanije - naveo je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading