Suđenje za požar podmetnut iz OSVETE SRBIMA zatvoreno za javnost

Autor: Tanjug

Svet

02.03.2018

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Opštinskom sudu u Zadru počelo je suđenje Josipi Žilić (25) iz Brguda, zato što je prošlog leta namerno izazvala požar velikih razmera kako bi se osvetila Srbima koji su u tom mestu većinsko stavništvo, a koje je smatrala odgovornim za paljenje njene kuće tokom poslednjeg rata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Iako je u prvi mah suđenje bilo otvoreno za javnost, javnost je isljučena nakon što je to okrivljena tražila, piše portal Zadarski.hr. Sudija je takvu odluku obrazložila potrebom da se zaštiti život okrivljene, dok je psihijatar Vera Klarić navela na početku suđenja da je okrivljena sposobna da joj se sudi.

Ipak, javnost će ostati uskraćena za odgovore na brojna pitanja s obzirom na je Žilić podmetnula požar u kojem je stradalo 2.500 hektara zemlje, a kao oštećeni su se pojavili kompanija "Badel", "Hrvatske šume", HEP, Hrvatske ceste i HŽ. 

Šteta od požara procenjena je na više miliona kuna.


Žilićeva je uhapšena i pritvorena 27. avgusta prošle godine, nakon što je priznala da je u Brgudu na benkovačkom području podmetnula požar kako bi naudila Srbima, smatrajući da su on zapalili njenu kuću u obližnjim Lisičićima tokom poslednjeg rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading