BRUKA TRESE CRNU GORU: Otkrivaju se SKANDALOZNI detalji o tunelu do Višeg suda, kopano iz stana čiji je vlasnik POZNAT POLICIJII

Autor:

Svet

12.09.2023

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici izlazi u stan naspram zgrade tog suda, koji je iznajmljen pre dva meseca, saznaju podgoričke Vijesti iz Uprave policije.

BRUKA TRESE CRNU GORU: Otkrivaju se SKANDALOZNI detalji o tunelu do Višeg suda, kopano iz stana čiji je vlasnik POZNAT POLICIJII

Foto: Tanjug/AP

Policija na terenu

Podgoričke Vijesti objavile su ranje, pozivajući se na saznanja iz policije, da tunel od depoa u zgradi Višeg suda u Podgorici vodi do jednog stana zgrade koja se nalazi naspram suda. Reč je o stanu čiji je vlasnik poznat policiji, a traga se za onima koji su ga iznajmljivali tokom protekla dva meseca.

Predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić kazao je, na današnjoj pres konferenciji povodom upada u depo tog suda, u kom se čuva dokazni materijal, da je prokopan tunel ispod zgrade suda do depoa. On, međutim, nije izneo više detalja o tome koliko je tunel dugačak, širok i odakle vodi.

Adžić: Tunel do depoa Višeg suda jeste neka vrsta napada na sistem i državu

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić obišli su danas Viši sud, gde je otkriven tunel koji je prokopan ispod zgrade suda. Adžić je poručio da to jeste neka vrsta napada na sistem i državu.

"To je i nešto što smo mi najavljivali u prethodnom periodu da može da se desi, a to je da neki ljudi koji se pominju već duži vremenski period kao negde nosioci buduće vlasti imaju određene vrste sa kriminalnim strukturama, što je svakako nakon intenzivne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je prepoznata od građana u prethodnih godinu i po dana, rekao bih malo poljunjana i negde se dao vetar u leđa onim kriminalnim strukturama da može doći do situacije da se sve vrati na onaj period kada su Crnom Gorom vladale kriminlne strukture", kazao je Adžić.

Ocenio je da sve ide u dobrom pravcu i vrlo brzo možemo doći do opipljivih dokaza. "Ovo je jedna akcija dobro islanirana i organizovana koja se mesecima pripremala i koja liči na akcione filmove", rekao je Adžić, preneo je portal podgoričkog Dana.

Objavljena fotografija otvora tunela

Crnogorski Javni servis objavio je fotografiju otvora tunela koji vodi do depoa Višeg suda. Predsednik Višeg suda Boris Savić saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da je otkriven tunel koji je prokopan ispod zgrade suda. On je rekao da su stvari ispreturane, ali da, kako je kazao, gotovo ništa ne nedostaje. Poručio je i da nedostatak nekih predmeta ne bi napravio nenadoknadivu štetu jer su dokazi izveštačeni.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading