TAKTIKA ĐAVOLA JE DA ZAPOSLI OBA RODITELJA: Više maloletnika izvršilo samoubistvo, seoski fratar nudi rešenje - ŽENE NE TREBA DA RADE

Autor:

Svet

01.09.2023

09:04 >> 09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom ove godine u selu Jardol kod Viteza život su oduzela dva maloletnika. Pre toga, 2021. i 2022. godine, samoubistvo su izvršila još dva maloletnika.

TAKTIKA ĐAVOLA JE DA ZAPOSLI OBA RODITELJA: Više maloletnika izvršilo samoubistvo, seoski fratar nudi rešenje - ŽENE NE TREBA DA RADE

Foto: Printscreen Youtube Avaz TV

Sve to u mestu koje, prema poslednjem popisu, ima manje od 600 ljudi. Porodice su uznemirene i zabrinute za svoju decu. O nizu tragedija sveštenik Velimirom Bavrkom govorio je za medije:

„Situacija u svetu je u rasulu, svet je u haosu. To se dešava samo iz jednog razloga – jer smo se udaljili od Tvorca. Kada dete napusti majku i oca, ono je u opasnosti. Udaljili smo se od vrednosti, danas se promoviše greh. Greh više ne primećujemo, odobravamo ga“, rekao je fra Bavrka za N1.

Ali šta je sa pomenutom zajednicom? Da li je mogla biti drugačije umešana posle prvog ili drugog tragičnog slučaja koji se dogodio pre nekoliko godina? Podsetimo, maloletnici koji su izvršili samoubistvo bili su tinejdžeri, troje od 16 godina, a jedna osoba 17 godina. Slučajevi se još istražuju.

„Razgovaramo o posledicama, ali moramo pronaći uzrok. Razlog je što smo se udaljili od dobrih stvari. Pogledajte priče u Bosni i Hercegovini, kakve su one? Svi napadaju sve druge, nikada nismo rekli da nešto ne znamo“, odgovara Bavrka i dodaje da treba pustiti svako da radi svoj posao.

On dodaje da u njegovoj parohiji od ponedeljka počinje doba Gospe od Žalosne, kao i brojanica i post kako bi Gospod blagoslovio parohijsku zajednicu. Najavljuje i dolazak velikog broja mladih na radionice, razgovore sa psiholozima...

Na konstataciju reportera N1 da je tokom boravka u selu stekao utisak da ima uglavnom veoma pobožnih porodica, fra Bavrka je odgovorio da govori uopšteno i da se „svet mora resetovati“.

„Znate na čemu je počivala Evropska zajednica? To su bila tri temelja – na rimskoj kulturi i poštovanju Isusa Hrista. Na čemu danas počiva? Ljudi umiru i uništavaju sami sebe. Takođe sam iznenađen što nismo dobili nikakve poruke iz rata“, rekao je on.

On je ponovio da će narednih dana stanovništvo biti pozivano na post i molitvu, dodajući da se mladima danas jednostavno nudi previše mamaca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading