NAROD BLOKIRAO CRNU GORU: Ne žele Milove pajtose u novoj vladi - ustali protiv prekrajanja izborne volje

Autor:

Svet

30.08.2023

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U Crnoj Gori večeras se održavaju protestne auto-kolone u više gradova zbog najavljenog formiranja vlade sa nekadašnjim partnerima Demokratske partije socijalista (DPS), a bez koalicije Za budućnost Crne Gore, prenose podgorički mediji.

NAROD BLOKIRAO CRNU GORU: Ne žele Milove pajtose u novoj vladi - ustali protiv prekrajanja izborne volje

Foto: Profimedia, youtube/printscreen

Predstavnik organizatora auto-kolona Ivan Milić kazao je da učesnici protesta pozivaju političare da se vrate pobedi od 30. avgusta koja je, kako je naveo, preporodila Crnu Goru, prenosi RTCG.

"Pozivamo da se vrate onoj velikoj pobedi od 30. avgusta koja je preporodila Crnu Goru. Bićemo ovde do kraja i nećemo odustati", kazao je Milić. 

U Nikšiću je saobraćaj bio blokiran na 20 minuta i to na kružnom toku. 

U Tivtu učesnici su se okupili na trajektnom prelazu Lepetane. Za sada saobraćaj nije u prekidu, iako se ukrcavanje i iskrcanje odvijaju otežano.

U Pljevljima je kolona stala u ulici Kralja Petra između zgrade Opštine i Skupštine opštine. Saobraćaj je ubrzo pušten. 

Policija je na licu mesta razgovarala sa učesnicima i upozorila ih da su u prekršaju, jer skup nije najavljen te da moraju propustiti eventualna vozila hitne pomoći i drugih službi 

Protest se organizuje, kako su kazali organizatori putem društvenih mreža, zbog neslaganja što koalicija "Za budućnost Crne Gore", prema najavama, neće biti deo vladajuće većine i što se u vladu uvode partije koje su nekad sarađivale sa Milom Đukanovićem.

Na Vajberu je formirana grupa "Odbrana izborne volje" gde pojedini članovi grupe predlažu proteste jer smatraju da su prevareni i na ovim izborima.

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) i koalicije Za budućnost Crne Gore Jovan Vučurović čestitao je, kako je kazao, hrabrim građanima koji su se sami organizovali da brane svoj glas i koji pokazuju veliku odgovornost.

“Katastrofalno je i neodgovorno ponašanje Milojka Spajića. Njegova spremnost da na mesta odlučivanja vrati organizovani kriminal, Mila Đukanovića i ostale koji su uništavali Crnu Goru, i koji su hteli da otimaju svetinje SPC, izazvalo je veliko ogorčenje naroda. 30. avgusta 2020. godine, kao i na poslednjim predsedničkim izborima jasno se ocrtala većina koja treba da bude okosnica nove vlade i Spajić to mora da ima u vidu, a ne da njim upravljaju sujeta i netrpeljivost”, poručio je Vučurović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Džonko

30.08.2023 23:37

Naravno da se tako kroji vlada kada je glavni krojač američki ambasador i kvinta... Crna Gora je kolonija zapada i služi samo za borbu protiv Srbije...

Iljuša

17.09.2023 06:13

@Džonko - Saglasan sam! Srbi borite se gde god bili! To je jedini recept za spas srpstva!