MILATOVIĆ DONEO ODLUKU! Odlučeno ko je novi mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore

Autor:

Svet

10.08.2023

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jakov Milatović rekao je na pres konferenciji na Cetinju da je sproveo proces konsultacija o mandataru za sastav nove vlade Crne Gore sa svim subjektima zastupljenim u parlamentu.

MILATOVIĆ DONEO ODLUKU! Odlučeno ko je novi mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Jakov Milatović

Predsednik Crne Jakov Milatović saopštio je da će predložiti Skupštini Crne Gore da mandatar za sastav nove vlade Crne Gore bude predsednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić.

On je na pres konferenciji na Cetinju rekao da je polazeći od ustavnih nadležnosti predsednika, sproveo proces konsultacija o mandataru za sastav nove vlade Crne Gore sa svim subjektima zastupljenim u parlamentu.

- Svi smo svesni da se nalazimo pred izborom puta koji će u konačnom opredeliti budućnost. Krajni cilj mora biti demokratska Crna Gora. Nakon izbora predsednika i konstituisanja novog saziva Skupštine, formiranje nove izvršne vlasti nameće se kao jedan od ključnih zadataka - istakao je Milatović.

Milatović je juče završio konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa predstavnicima političkih partija.

- Razgovori koje smo vodili predstavljaju dobar primer unapređenja političke prakse i afirmisanja kulture dijaloga. Prevazišli smo formalistički pristup koji je dominirao u prošlosti - kazao je Milatović.

On je kazao da su razgovori vođeni tematski ujednačeno i odnosili su se na stavove subjekata o prioritetima vlade, strukturi vlade, prioritetnom modelu vlade i podršci nekom on kandidata za sastav vlade.

- Postoji konsenzus po pitanju unapređenja vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Jačanje kredibilnosti NATO članstva nalazi se u vrhu prioriteta, a niko od učesnika razgovora ne dovodi u pitanje članstvo u NATO-u. Na razgovorima je ukazano i na sprovođenje izborne reforme, usvajanje zakona o Skupštini i Vladi, potreba formiranja poreske policije, kompletiranje ambasadorske strukture - rekao je Milatović.

On je kazao da su po pitanju strukture i broja ministarstava, stavovi subjekata podeljeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading