Episkop mileševski Atanasije u radnoj poseti Podgorici

Autor:

Svet

31.07.2023

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sastanka sa ministrom Damjanovićem Episkop Atanasije je sa pratiocima obišao i Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici i grob blažene uspomene Mitropolita Amfilohija.

Episkop mileševski Atanasije u radnoj poseti Podgorici

Foto: SPC

U ponedeljak 31. jula 2023. godine Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski g. Atanasije, u pratnji Izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja g. Miodraga Lekića, boravio je u radnoj poseti Podgorici.

Episkop Atanasije se sastao sa Ministrom finansija Republike Crne Gore mr Aleksandrom Damjanovićem, kako bi razgovarali o unapređenju saradnje između Države, odnosno Opštine Pljevlja i Eparhije mileševske, kroz rešavanje otvorenih pitanja.

Imajući u vidu da je Opština Pljevlja planirala izgradnju Trga posvećenog Patrijarhu srpskom Varnavi (Rosiću), te da je na predviđenom lokalitetu potrebno omogućiti jedinstvo namene postojećih objekata, što podrazumijeva obezbeđenje smeštaja za institucija koje trenutno koriste prostorije koje su deo projektnog plana, fokus razgovora bio je na iznalaženju mogućnosti sporazumnog rešavanja ovog pitanja, na zadovoljstvo svih uključenih strana.

Ministar Damjanović je izrazio zadovoljstvo zbog otvorenosti i spremnosti Opštine Pljevlja i lokalnog Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Elektroprivrede i Rudnika uglja, da u nastavku komunikacije sa predstavnicima Eparhije mileševske nađu najadekvatniji i najefikasniji plan za dalju realizaciju pomenutog projekta, uz, kako je dodao, podršku Države u svim predviđenim fazama.

Nakon sastanka sa ministrom Damjanovićem Episkop Atanasije je sa pratiocima obišao i Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici i grob blažene uspomene Mitropolita Amfilohija. Tu kod groba Preosvećeni je odslužio mali pomen nakon čega su svi prišli i uzeli blagoslov od Mitropolita Amfilohija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading