RAZORNA OLUJA I U KOMŠILUKU: Apokaliptične scene u tri regije - upozoravaju se građani na bujice, udare grada i vetra

Autor:

Svet

22.07.2023

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

DHMZ je objavio narandžasta upozorenja za tri regije.

RAZORNA OLUJA I U KOMŠILUKU: Apokaliptične scene u tri regije - upozoravaju se građani na bujice, udare grada i vetra

Foto: shutterstock

Superoluja

U većini regiona Hrvatske danas će biti barem delimično sunčano i još uvek nestabilno. Lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom verovatno su već ujutru, ali posebno u drugom delu dana i uveče, kada su moguća grmljavina sa jakim i olujnim vetrom, ponegde i gradom, prognozira DHMZ.

U Dalmaciji će biti sunčanije i pretežno suvo. Duvaće slab do umeren vetar severnog i severoistočnog smera. Na Jadranu će puhati jugozapad i jugo, a na severu Hrvatske vetar.

Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od 25 do 30, na moru uglavnom od 30 do 35°C.

Upozorenja na grmljavinu

DHMZ je objavio narandžasta upozorenja za tri regije: Gospić, Zagreb i Osijek.

U noći i ponovo posle podne i uveče moguća je lokalna grmljavina, praćena jakim vetrom i obilnim padavinama. Verovatnoća grmljavine je veća od 70 odsto.

- Pripremite se na jače grmljavine koje mogu da izazovu veliku štetu i zaštitite se od udara groma. Moguća je šteta na imovini i drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i saobraćaju - piše DHMZ.

U Кarlovačkoj regiji danas popodne mogući su jači pljuskovi sa grmljavinom, a verovatnoća za grmljavinu prelazi 70 odsto. Izdato je žuto upozorenje.

U Riječkoj regiji, koja uključuje i Istru, i u Кninskoj krajini izdato je žuto upozorenje zbog mogućih jačih grmljavina.- Budite posebno oprezni na izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, ili otvorena polja. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - piše DHMZ.

Republika

Foto: Pixabay

oluja

Sedmoro povređenih u oluji

U superćelijskoj oluji koja je u petak uveče zahvatila Hrvatsku, prema prvim informacijama, povređeno je sedam osoba - šest u kampu u Novigradu i jedna u Opatiji.

Jedan muškarac nestao je tokom oluje u moru kod Novigrada, a pokrenuta je potraga, prenosi portal Index.

Jako nevreme u petak popodne prvo je zahvatilo Istru i Kvarner. Padao je grad, a jak vetar je čupao stabla. Nevreme se potom premestilo u unutrašnjost Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading