VELIKA AKCIJA POLICIJE U CRNOJ GORI: Zaplenjeno 17 komada oružja, municija i šest vozila visoke klase

Autor:

Svet

21.07.2023

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji dela.

VELIKA AKCIJA POLICIJE U CRNOJ GORI: Zaplenjeno 17 komada oružja, municija i šest vozila visoke klase

Foto: Tanjug/AP

Regionalnog centra bezbednosti „Centar“ su danas na teritoriji Podgorice, Danilovgrada i Tuzi, sprovodeći više odvojenih aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posedu kod građana, izvršili pretrese na više lokacije, kao i raciju u jednom hotelu, što je rezultiralo oduzimanjem arsenala oružja, municije, vozila i drugih predmeta.

Ovo je saopštila Uprava policije Crne Gore, odakle navode da su službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica su, postupajući po naredbi nadležnog suda, izvršili pretrese stana i drugih prostorija koje koristi V.K. (27) i pronašli i oduzeli: dva pištolja - jedan CZ cal. 9mm i Vzor cal 7.65 mm, automatsku pušku, poluautomatsku pušku, tri okvira za puške, opštički nišan za snajpersku pušku, 224 komada municije, tri štapina od kojih dva sa detonatorskim kapislama i druge predmete.

Policija kaže sa su kriminalističkom obradom i sprovedenim radnjama, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici slobode lišeni V.K i R.Š. zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je tužilac naložio da se protiv lice Ž.K. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, prenose Novosti.

-Tom prilikom policija je pronašla i oduzela dva poluautomatska pištolja, delove eksplozivne naprave, sporogoreći štapin, signalni pištolj i 12 komada municije različite vrste i kalibra. On će krivično odgovarati za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija.

Pretresima objekata, shodno naredbi nadležnog suda, na jednoj lokaciji u Tuzima koju koristi V.N. u selu Barlaj, policija je pronašla i oduzela sedam pušaka i dva pištolja. O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji dela.

- Osim toga službenici Uprave policije su danas izvršili operativno - taktičku radnju „Racija“ i izvršili pregled jednog hotela u Podgorici, a u kojem borave lica interesantna za službu, kao i pregled određenog broja vozila. Policija je radi provere, uz uredno izdate potvrde o privremenom oduzimanju, oduzela šest vozila visoke klase - kažu iz Uprave policije Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading