ALARMANTNO: Denis Zvizdić pozvao NATO da donese odluku o raspoređivanju vojnika na JEDNOJ TERITORIJI!

Autor:

Svet

09.07.2023

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Deniz Zvizdić pred NATO samit.

ALARMANTNO: Denis Zvizdić pozvao NATO da donese odluku o raspoređivanju vojnika na JEDNOJ TERITORIJI!

Foto: Profimedia

Predsedavajući Predstavničkog doma Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je uoči NATO samita koji će biti održan 11. i 12. jula pozvao članice NATO saveza da donesu odluku o raspoređivanju NATO vojnika na teritoriji Brčko distrikta BiH.

- Imajući u vidu da će se na Samitu razgovarati i o situaciji u BiH i zapadnom Balkanu, pozivam članice NATO saveza, prijatelje celovite, suverene, multietničke, antifašističke, evropske i demokratske BiH, da na bazi Aneksa 1A Dejtonskog mirovnog sporazuma i člana 7. Statuta Brčko Distrikta BiH, rasporede NATO vojnike na teritoriju BD BiH - poručio je Zvizdić.

Republika

Foto: Profimedia

Denis Zvizdić pozvao članice NATO saveza da donesu odluku o raspoređivanju NATO vojnika na teritoriji Brčko distrikta BiH

On smatra da bi tako preventivno bio zaustavljen, a potom i trajno onemogućen projekat secesije bh.entiteta RS koji je pokrenut poslednjim odlukama NSRS.

Nagasio je da bi time istovremeno bila uspešno otklonjena jedna od najvećih opasnosti sa kojima se BiH suočava.

- Nadmoćna većina građana BiH, (ustvari svi, osim lidera vladajuće koalicije u bh. entitetu RS, onih koji negiraju genocid i veličaju ratne zločince, koji su interesno povezani sa vladajućom strukturom u bh. entitetu RS i koji RS žele pretvoriti u ispostavu ruskih interesa u Evropi i na zapadnom Balkanu), želi mir, stabilnost i napredak i sa velikim zadovoljstvom i iskrenom podrškom bi dočekali odluku o NATO snagama u Brčko distriktu BiH kao trajnom rješenju dugogodišnje antidržavne i secesionističke politike - poručio je Zvizdić na zvaničnom Facebook profilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Luka

09.07.2023 16:54

Ajde NATO čuvaj nam ove udobne stolice i ugrabljno bogastvo