Dve devojčice ZATRUDNELE U DOMU ZA MALOLETNIKE - Jedna će zadržati bebu!

Autor: Republika

Svet

21.02.2018

00:48

Sedamnaestogodišnja štićenica doma za maloletnike "25. maj" u Skoplju, ostala je u drugom stanju i odlučila da zadrži bebu, čiji je otac štićenik doma.

pixabay.com
Začuđujuće situacije iz jednog doma u Skoplju

Njenu sudbinu neće deliti 15-godišnje maloletnica iz iste kuće koja je odlučila da prekine trudnoću.

Vest da su dve tinejdžerke zatrudnele u istom domu ponovo je stavila u fokus javnosti dom u kome je ranije 13-godišnjakinja posle seksualnog zlostavljanja abortirala.

Sve tri devojke povezuje jedne stvar, one su sportistkinje i briga države. Međutim, za Ministarstvo rada i socijalne politike, sva tri slučaja su različita. Dve devojke nisu bile žrtve seksualnog zlostavljanja kažu u ministarstvu.

- Ove dve trudnoće su sasvim drugačije od slučaja sa 13-godišnje devojke, jer se ne radi o silovanju ili zlostavljanju. Međutim, danas socijalna inspekcija proverava rad ove dve institucije, a svaki slučaj će se razmatrati odvojeno  - kažu iz Ministarstva rada i socijalne politike.

S druge strane, zamenik Narodnog ombudsmana osuđuje ovu poziciju i smatra da država mora da brine o maloletnicima bez obzira da li je došlo do seksualnog zlostavljanja.

13-godišnja devojčica koja je već godinama seksualno zlostavljana je sada u sigurnoj kući.

U međuvremenu, dom "25. maj" je dobio novog direktora, nakon jučerašnje ostavke dugogodišnjeg rukovodioca Stevča Sokolovskog, iz moralnih razloga.

Komentari (0)

Loading