SARIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA GENOCID U SREBRENICI!

Autor: Tanjug

Svet

16.02.2018

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvostepenom presudom Suda BiH bivši komandant Specijalne brigade policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Goran Sarić oslobođen je optužbe za zločine počinjene u Srebrenici, Bratuncu i Zvorniku 1995. godine.

Prvostepenom presudom Sarić oslobođen optužbi za ratne zločine

On je oslobođen po sve tri tačke optužnice, zbog čega mu je ukinuta mera zabrane putovanja, prenosi RTRS.

Kako se navodi, iz priloženih dokaza Sud nije mogao "van razumne sumnje" da utvrdi da je optuženi znao za nameru glavnih izvršilaca.

Sudsko veće nije moglo da utvrdi ni da li je Sarić bio član komande štaba policijskih snaga Republike Srpske.

Suđenje Sariću trajalo je oko četiri godine, a na tu presudu postoji mogućnost žalbe.

U optužnici je bilo navedeno, između ostalog, da je Sarić u svojstvu komandanta Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske počinio zločin nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici.

Sud BiH potvrdio je 9. septembra 2013. godine optužnicu protiv Sarića, a na ročištu za izjašnjenje o krivici održanom 18. oktobra 2013. godine, Sarić se izjasnio da nije kriv.

U novembru 2014. godine Apelaciono veće Suda BiH oslobodilo je Sarića optužbi za zločine počinjene 1992. godine u sarajevskom naselju Nahorevo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading