DODIK: Za lošu atmosferu krivi Hrvati, Vučiću želim svu sreću u Zagrebu

Autor: Republika

Svet

11.02.2018

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je u nedjelju kako srpski predsednik Aleksandar Vučić ima pravo govoriti u ime svih Srba i poželeo mu sreću tokom posete Hrvatskoj koju smatra krivom za lošu atmosferu uoči njegovog dolaska.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

- Želim uspeh Vučiću u razgovorima. On je pozvan da svojim kredibilitetom predstavlja ne samo Srbiju, nego i da razgovara o svim pitanjima između Srba i Hrvata - rekao je Dodik.

On je ocenio je kako se u Hrvatskoj uoči Vučićevog dolaska stvara atmosfera koja "nije primerena" i to zbog značaja koji srpski predsednik ima u regionalnim okvirima.

- Vučićevu posetu Hrvatskoj treba iskoristiti kao novu priliku za stvaranje sigurnih i dobrih odnosa koji bi garantovali sigurnost i mir za oba naroda i "sve tri države" - rekao je Dodik, aludirajući na Hrvatsku, Srbiju i RS koji nije država, nego srpki entitet u okvirima države BiH.

- Srbi imaju dve države - Srbiju i RS, Hrvati imaju Hrvatsku i to je novi istorijski kontekst koji je doneo raspad bivše Jugoslavije - zaključio je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (114)

Loading
Dragoslav

11.02.2018 18:07

Vucic je predsednik koji prvo stavlja interese svog naroda a tek onda stranacke.

Kika

11.02.2018 18:09

Vucica mrze u Hrvatskoj jedino iz razloga sto nece da se izvinjava kao sto su to radili Tadic i Jeremic

hani

11.02.2018 18:42

@Kika - Nikome i ne treba da se dodvorava.

mira

11.02.2018 18:10

Svi mu zelimo uspeh i nadam se da ce se situacija smiriti jer on nije covek od skandala nego neko ko zeli mir, da nije tako odustao bi od posete.