MILIONER U SARAJEVU DRŽI LAVA KAO KUĆNOG LJUBIMCA: Inspektori se odmah oglasili nakon prijave

Autor:

Svet

19.04.2023

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bosanskohercegovačkoj publici Al Havaji postao je poznat nakon što je objavljen spot za pjesmu "Flo Aswad" koju je snimio zajedno s reperom Cunamijem.

MILIONER U SARAJEVU DRŽI LAVA KAO KUĆNOG LJUBIMCA: Inspektori se odmah oglasili nakon prijave

Foto: Printscreen/Instagram

Ibrahim Al Havaji, biznismen iz Dubaija, prema nezvaničnim informacijama medija iz BiH drži na Poljinama u Sarajevu lava kao kućnog ljubimca?!

Ibrahim je jedan od vlasnika "Al Hawai Group" iz Dubaija, a mediji iz BiH navode da je ranije bio zainteresovan za kupovinu Fabrike duhana Mostar za tri miliona evra. Među devet zainteresovanih kupaca za nekadašnjeg mostarskog giganta u drugom krugu dao je najbolju ponudu na javnoj prodaji u Opštinskom sudu Mostar.

 

 

Al Havaji aktivan je i na društvenim mrežama i na Instagramu često objavljuje svoju svakodnevicu, a prema njegovim objavama može se zaključiti da uživa u luksuznom životu i putovanjima.

Bosanskohercegovačkoj publici Al Havaji postao je poznat nakon što je objavljen spot za pjesmu "Flo Aswad" koju je snimio zajedno s reperom Cunamijem.

Al Havaji trenutno živi u Sarajevu gde se prema nezvaničnim informacijama nalazi i njegov kućni ljubimac - mladunče lava. Ibrahim na Instagramu navodno objavljuje fotografije lava iz vile koja se nalazi u naselju Poljine.

Inspektorat veterinarske inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove saopštio je u međuvremenu da je dobio prijavu kojom se inicira inspekcijski nadzor na okolnosti držanja mladunčeta lava u sarajevskom naselju Poljine.

Na osnovu dobijenih saznanja formiran je predmet za dalje postupanje u saradnji sa policijskim i drugim organima.

 

 

- U skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH zabranjeno je držati kao kućne ljubimce životinje koje su zaštićene, divlje životinje, te životinjske vrste i pasmine koje su opasne za život, a koje su navedene u prilogu Pravilnika o držanju opasnih životinja - navode iz KUZIP-a.

Dodali su da su ovim zakonom za kršenje navedenih odredaba propisane novčane kazne za imaoce životinja koje iznose do 5.000 evra.

- U skladu sa članom 38. istog zakona inspektor može privremeno ili trajno oduzeti životinju i smestiti je na drugo odgovarajuće mjesto o trošku imaoca ili vlasnika - dodaju iz KUZIP-a uz napomenu da u konkretnom slučaju činjenice tek treba utvrditi, a na osnovu njih će se odlučivati o daljim merama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading