I U OVU LIKVIDACIJU UMEŠAN VELJA NEVOLJA! Još četiri osobe iza rešetaka zbog ubistva DVOJICE ŠKALJARACA! Crnogorci ceo dan hapse!

Autor:

Svet

13.04.2023

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barani su ubijeni u jednoj kući u Spužu 14. oktobra 2020. godine.

I U OVU LIKVIDACIJU UMEŠAN VELJA NEVOLJA! Još četiri osobe iza rešetaka zbog ubistva DVOJICE ŠKALJARACA! Crnogorci ceo dan hapse!

Foto: Privatna arhiva

Adis Spahić

Četiri osobe uhapšene su zbog sumnje da su povezani sa otmicom i ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića. Uhapšeni su B. G, D. G, D. P. i M. N, koji se terete da su deo kavačkog kriminalnog klana.

Barani su ubijeni u jednoj kući u Spužu 14. oktobra 2020. godine.

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Specijalno policijsko odeljenje je lišilo slobode B.G., D.G.,D.P. i M.N., i podneće krivičnu prijavu protiv njih i još protiv S.K., koji je u pritvoru u drugom predmetu, i D.P. i N.K., koji su u bekstvu, zbog osnova sumnje da su B.G.,D.G.,D.P.,S.K.,D.P. i N.K. učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u saizvršilaštvu, a M.N. stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a povodom lišenja života oštećenih A.S. i D.H., u Spužu, u oktobru 2020.godine - kazao je "Vijestima" specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Damir Hodžić

 

Za tu likvidaciju najpre su osumnjičeni Beograđani Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković.

Policija je potom, sredinom avgusta 2022. godine, dopunila krivičnu prijavu i konstatovala da su taj zločin organizovali i u njemu učestvovali vođe i visokopozicionirani članovi kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Milan Vujotić, Radoje Žuti Živković, Dragan Knežević i Stefan Kraljević.

Sumnjiče ih za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Nakon što je ranije obznanjeno da Belivuka i njegovu ekipu sumnjiče za ta ubistva, iz SDT-a su saopštili da su Velja Nevolja, Miljković i Janković likvidirali Hodžića i Spahića, a da im je u tome pomogao Živković tako što je, u cilju realizacije kriminalnog plana, prethodno obezbedio kuću u koju su namamljeni pa likvidirani.

Republika

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Radoje Zvicer, Marko Miljković i Veljko Belivuk

 

- A nakon toga stupio u telefonsku komunikaciju sa H. D. koji je određen da bude ubijen od strane kriminalne organizacije, te je koristeći prethodno stečeno poverenje, tražio oštećenima da dođu u naselje Spuž u opštini Danilovgrad u kuću koju je koristio, a kako bi se videli. Za to vreme su osumnjičeni B. V., M. M. i J. N. nelegalnim putem, mimo graničnih prelaza, ušli u Crnu Goru i došli do kuće Ž. R., a sve u cilju realizacije kriminalnog plana ubistva oštećenih S. A. i H. D., pa je 14. 10. 2020. godine oko 15.00 časova, po dolasku oštećenih u kuću Ž. R., osumnjičeni B. V. odmah lišio života H. D. na način što je pucao iz vatrenog oružja i pogodio ga u predelu glave nanoseći mu povrede usljed kojih je nastupila smrt - kazali su tada iz SDT-a.

Objasnili su da su Miljković i Janković istovremeno fizički nasrnuli na oštećenog Spahića, kojeg su potom svezali kao i oštećenog Mila Radulovića zvanog Kapetan, koji je takođe bio tu.

- Istog dana S. A. je lišen života. Oštećenog R. M. drugi, zasada NN pripadnici kriminalne organizacije, odveli su na drugu lokaciju - rečeno je.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading