NADAMO SE DA ĆE NATO ADEKVATNO OCENITI OZBILJNOST SITUACIJE: Rjabkov prokomentarisao raspoređivanje nuklearnog oružja u Belorusiji

Autor:

Svet

30.03.2023

00:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin je 25. marta rekao da su se Moskva i Minsk dogovorili da će, bez kršenja međunarodnih obaveza, rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.

NADAMO SE DA ĆE NATO ADEKVATNO OCENITI OZBILJNOST SITUACIJE: Rjabkov prokomentarisao raspoređivanje nuklearnog oružja u Belorusiji

Foto: Shutterstock

Rusija se nada da će NATO adekvatno oceniti ozbiljnost situacije na temu raspoređivanja ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

- Nadamo se da NATO funkcioneri adekvatno ocenjuju ozbiljnost situacije, a najvažnije je da adekvatno ocenjuju oni političari i lideri vodećih NATO zemalja koji pretenduju na rukovođenje svetom po onim kanonima i stavovima koje su sami za sebe formulisali - rekao je Rjabkov.

- Vidimo da naši ozbiljni signali i naše akcije "klize po površini" u tim zemljama. Oni čak ne ostavljaju ni neke spoljne tragove na navedene grupe, tako da se morate suočiti sa promenljivom stvarnošću - dodao je on, prenosi Alo.

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije je naveo da izjava predsednika Rusije "predstavlja kompleks događaja koji su se sprovodili, sprovode i koji će se i u budućnosti sprovoditi".

- Zanemarivanje svega ovoga je manifestacija fundamentalne i duboke neodgovornosti političara koji su na vlasti, u celini i zapadnih elita pred svojim zemljama, pred svojim narodima, pred međunarodnom bezbednošću - podvukao je Rjabkov.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 25. marta rekao da su se Moskva i Minsk dogovorili da će, bez kršenja međunarodnih obaveza, rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji. Putin je objasnio da Rusija ne prenosi svoje nuklearno oružje u Belorusiju, već radi ono što su SAD radile čitavu deceniju.

Prema njegovim rečima, izgradnja skladišta za taktičko nuklearno oružje u Belorusiji biće završena 1. jula.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj je naveo da je EU spremna da uvede sankcije u slučaju da Belorusija rasporedi na svojoj teritoriji rusko taktičko nuklearno naoružanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading