KRIM VIŠE NIKADA NEĆE BITI DEO UKRAJINE! Milanovićeve izjave zapalile svetske medije: Vojna podrška je duboko nemoralna!

Autor:

Svet

31.01.2023

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović kritikovao je zapadne zemlje zbog snabdevanja Ukrajine tenkovima i drugim naoružanjem i poručio da Krim više nikada neće biti deo Ukrajine.

KRIM VIŠE NIKADA NEĆE BITI DEO UKRAJINE! Milanovićeve izjave zapalile svetske medije: Vojna podrška je duboko nemoralna!

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović odbio da komentariše izmeštanje sistema

Kako piše Gardian Zoran Milanović je u razgovoru sa novinarima u Zagrebu rekao da je "protiv slanja bilo kakvog oružja" u Ukrajinu i da snabdevanje Ukrajine oružjem samo produžava rat.

Navode i Milanovićevu izjavu da je vojna podrška Ukrajini duboko nemoralna jer nema rešenja za rat, kao i da bi dolazak nemačkih tenkova u Ukrajinu poslužio samo za približavanje Rusije Kini.

Preneli su i njegovu izjavu o poluostrvu Krim koje je Rusija aneksirala 2014 godine: "Jasno je da Krim više nikada neće biti deo Ukrajine".

Milanović se dogovorio sa Orbanom i Dodikom

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović

- Milanović je zauzeo stav protiv EU otkako je 2019. godine izabran za levičarskog i liberalnog kandidata, a svoju politiku je uskladio sa politikom mađarskog premijera Viktora Orbana i secesionističkog lidera bosanskih Srba Milorada Dodika - navodi ovaj list..

List dalje piše i da je predsednička funkcija u Hrvatskoj uglavnom ceremonijalna, ali da je Milanović formalno vrhovni komandant oružanih snaga.

- Poslednjih meseci otvoreno se protivio ulasku Finske i Švedske u NATO, kao i obuci ukrajinskih trupa u Hrvatskoj u okviru pomoći EU toj ugroženoj zemlji - navode.

Okrenuo se populističkom nacionalizmu

Milanovićeve izjave je preneo Asošijeted pres, a zatim i drugi svetski mediji, među kojima i Vašington post, ABC njuz i drugi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović

- Milanović je na predsedničkim izborima u Hrvatskoj 2019. pobedio kao levičarski liberalni kandidat, kontrapunkt konzervativnoj vladi koja je trenutno na vlasti u Evropskoj uniji i članica NATO-a. Ali od tada se okrenuo populističkom nacionalizmu i kritikovao politiku Zapada. prema Rusiji, kao i prema Balkanu.

Milanović je izgradio prorusku reputaciju, što je više puta negirao. Međutim, poslednjih meseci otvoreno se protivio prijemu Finske i Švedske u NATO, kao i obuci ukrajinskih trupa u Hrvatskoj u okviru pomoći EU toj ugroženoj zemlji - ističe se u tekstu koji je objavio Asošijejted pres.

Milanović izgradio prorusku reputaciju

Skaj njuz naglašava da je Milanović predsednik zemlje koja je članica NATO alijanse i da sa te pozicije kritikuje slanje oružja u Ukrajinu.

- Međutim, od tada se okrenuo populističkom nacionalizmu, kritikuje zapadnu politiku prema Rusiji, ali i prema Balkanu. Gospodin Milanović je izgradio prorusku reputaciju, što uporno negira - pišu oni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading